Početna Nekategorizirano Perković optužen i kao suizvršitelj

Perković optužen i kao suizvršitelj

495
UDIO

BERLIN – Gizela Đureković, udovica u Njemačkoj ubijenoga Stjepana Đurekovića, bit će kao oštećena strana sutužiteljica u sudskom postupku protiv Josipa Perkovića.

Odlučio je tako Kazneni odjel Višeg pokrajinskog suda u Münchenu, priznavši udovici status sutužitelja, objavio je to danas na svojoj web stanici bavarski sud. Sudski postupak počet će 13. listopada ove godine, predviđeno je 61 ročište, pa bi po sadašnjem planu sve trebalo završiti do 28. travnja 2015. godine, piše Večernji list.
Optužnica protiv Perkovića je potvrđena i nije promijenjena, ali on više nije optužen samo kao naredbodavac, nego i kao suizvršitelj! Ipak, činjenični opis djela kako ga vide njemački tužitelji ostao je isti.
Za tu težu kvalifikaciju predviđena je i teža kazna – doživotni zatvor. Kad je riječ o Perkovićevu nekadašnjem šefu u SDS-u Zdravku Mustaču, očekuje se da bi Savezno tužiteljstvo moglo podići optužnicu protiv njega do kraja ovog mjeseca.
U tom slučaju još bi moglo doći do spajanja postupaka te bi se protiv Perkovića i Mustača vodio jedinstveni postupak. Obojica su za sada porekli bilo kakvu umiješanost u izvršenje ubojstva Stjepana Đurekovića.
Njemačko savezno tužiteljstvo tereti Perkovića i Mustača za pripremu ubojstva hrvatskog emigranta koji je do 1982., kada je pobjegao iz SFRJ, bio direktor marketinga u Ini.
 
IZVOR: seebiz.eu