Početna Nekategorizirano Monodrama “Govorite li hrvatski “u Podvorju

Monodrama “Govorite li hrvatski “u Podvorju

868
UDIO

Nakon više od 500 izvedbi u Hrvatskoj i inozemstvu, s monodramom Govorite li hrvatski?,poznati glumac Joško Ševo gostovat će i na Kaštelanskom kulturnom ljetu, u utorak, 22. srpnja u 21 sat u Podvorju u Kaštel Sućurcu.

U vlastitoj režiji i izboru tekstova popularnu predstavu Govorite li hrvatski, Ševo je premijerno odigrao 1994.g. u DK Gavela u Zagrebu.
Joško Ševo rođen je 1959. godine u Trogiru. Diplomirao je hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te stekao zvanje profesora hrvatskog jezika i književnosti. Diplomirao je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Božidara Violića te stekao zvanje akademski glumac.
Igrao je na scenama Zagreba, Dubrovnika i Splita: “Tartuffe” – HNK Zagreb, “Oženih se vješticom” – SKUC Zagreb, “Lukava udovica” – Teatar ITD Zagreb, “Miško predobri” – ZKM Zagreb, “Splitski akvarel” – HNK Split, “Pustolov pred vratima” – HNK Split, “Govorite li hrvatski?” – DK Gavella Zagreb, “Kletva” – HNK Zagreb, “Nihilist iz Velike Mlake” – HNK Zagreb, “Gigi i njezini” – HNK Zagreb, “Ribarske svađe” – DK Gavella Zagreb, “Roko i Cicibela” – Kerempuh Zagreb, “Teštamenat” – DK Gavella Zagreb, “Poletija grdelin iz žuja” – Teatrin Grdelin Zagreb, “Vlast” – Bis teatar Zagreb, “Grubijani” – GK Komedija Zagreb i Istarsko narodno kazalište. Igra i niz uloga u Akademskom kazalištu Zagreb – “Grižula”, “Umišljeni bolesnik”, “Lažac”, “Mizantrop”, “Nalješkovićeve komedije”.
IZVOR:kastela.hr