Početna Nekategorizirano Trend je internet shoping

Trend je internet shoping

687
UDIO

Posljednje je istraživanje Gfk pokazalo je kako kupci iz Hrvatske preko interneta (sve privlačnije vrste šopinga) najviše kupuju odjeću, obuću i modne dodatke (njih 63 posto), elektroničke uređaje (36 posto) i knjige, časopise i drugu literaturu (22 posto).
Drugo istraživanje, ono Consumer Barometra, ipak pokazuje kako su Hrvati još uvijek jako oprezni pri kupovanju preko interneta. Od europskih zemalja obuhvaćenih istraživanjem samo Srbija (16%) i Bugarska (18%) imaju niži postotak kupnje preko interneta od Hrvatske. Na vrhu je ljestvice Velika Britanija s 47% internetskih kupaca. 
 
Prema tvrdnjama djelatnika centralne poslovnice Hrvatske pošte, u Stepinčevoj ulici u Osijeku, svaki dan u Osijek poštom pristigne najmanje 100 pošiljaka robe do jednog kilograma naručene internetskom trgovinom iz Kine, odnosno mjesečno osječki poštari podijele od 3.000 do 4000 malih paketa po kućanstvima, piše Glas Slavonije. 
 
Cijene smiješno niske
 
”Sada je već godinu dana od ulaska u EU i građani sve više shvaćaju da više nema carine za robu naručenu unutar Unije, ali osobno i dalje najradije kupujem robu s eBaya, i to iz Kine. Razlog tome je što uglavnom nema poštarine, a cijene su smiješno niske. 
 
Prošlog sam mjeseca kupila bluzu za 12 kuna, majicu za 32 kune, torbu za 80 kuna i novčanik za 45 kuna. Riječ je o robi jednakoj onoj u lokalnim buticima i trgovinama. Iako postoji problem da se roba naručena preko interneta ne može probati, većinu je moguće vratiti ili zamijeniti, a riječ je i o toliko povoljnim cijenama da se rizik isplati”, ispričala je jedna Osječanka. 
 
 
IZVOR: I.La./ Glas Slavonije