Početna Nekategorizirano Novo meteo upozorenje za vikend

Novo meteo upozorenje za vikend

446
UDIO

Očekuje nas novo zahlađenje

Meteoalarm izdao je upozorenje za subotu. Opasnost od grmljavinskih pljuskova postoji za gospićku, karlovačku, osječku, riječku i zagrebačku regiju. 
 
No i nedjelja će donijeti grmljavinu i pljuskove, a upozorenje je izdano za gotovo cijelu Hrvatsku. 
 
Upozorava se da je vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike. 
 
Promjenjivi vikend: sunce, grmljavina, kiša
 
Prema podacima DHMZ-a čeka nas promjenljivo vrijeme, s grmljavinom i pljuskovima koji će se proširiti na cijelu zemlju. 
 
U prvom dijelu subote u većini predjela djelomice, a u istočnm i južnim pretežno sunčano. Jače naoblačenje, zatim kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se već tijekom prijepodneva mjestimice na sjevernome Jadranu, zatim u Gorskome kotaru i Lici, a poslijepodne će se proširiti na sjeverozapad, do kraja dana ponegdje i na Dalmaciju i Slavoniju. Izraženijih pljuskova bit će lokalno u Istri. Vjetar slab, a na Jadranu do umjereno jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 25 do 31°C. 
 
U nedjelju u unutrašnjosti se očekuje vrlo promjenjivo i nestabilno s čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine. Na Jadranu u noći i prijepodne također promjenjivo s lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a sredinom dana i poslijepodne pretežno sunčano. Vjetar većinom slab, na Jadranu do umjereno jugo. 
 
IZVOR: DHMZ/Meteoalarm/Danas.hr