Početna Nekategorizirano Održano predavanje o životu MM

Održano predavanje o životu MM

463
UDIO

Predavanjem prepunim pikanterija i novih saznanja o stravičnom, rasutom i nesigurnom životu, punom psihičkog nasilja i poroka Marilyn Monroe, dr. sc. Tihomir Rajčić oduševio je brojne gledatelje, koji su u četvrtak, 24. srpnja svojom nazočnošću ispunili prekrasan prostor Gospojske štrade u Kaštel Sućurcu, jedne od najljepših kaštelanskih prirodnih pozornica.

 

Predavanje pod naslovom „Tajni život Marilyn Monroe” dr. sc. Tihomira Rajčića Gradska knjižnica Kaštela organizirala je u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta, u povodu godišnjice smrti slavne i kontroverzne glumice, čiji je život i u današnjem vremenu još uvijek intrigantan i zanimljiv  medijima, publici i znanstvenicima.

 
U predavanju, kojemu su mogu nazočiti samo stariji od 18 godina, dr. sc. Tihomir Rajčić predstavio je najnovija saznanja o smrti Marilyn Monroe, jedne od najpoznatijih ikona popularne kulture druge polovice dvadesetog stoljeća, ili Norme Jean Mortensen, stvarne osobe koja se skrivala iza izmišljenog lika Marilyn Monroe, u čijoj je sjeni Norma Jean proživjela.

U sklopu večeri organizirana je i nagradna igra “GKK i Restoran pizzeria Roko nagrađuju najbolji izgled u stilu Marylin Monroe”. Naime, GKK je za onaj par koji je najviše nalikovao kontroverznoj glumici i jednom od njenih partnera, osigurala romantičnu večeru za dvoje u Restoranu-pizzeriji “Roko” u Kaštel Sućurcu. 

Odluku o pobjednicima – bračnom paru Ani i Marku Kapetanović – donijela je sama publika, uz pomoć Nede Makjanić-Kunić, vlasnice Modne kuće Mak i Damira Gerovca, modnog stilista časopisa Gloria, koji su bili gosti sinoćnjeg događanja. Na prijedlog gđe. Makjanić Kunić, pojedinačna nagrada pripala je Vedrani Bašić, koja je modni stil Marilyn Monroe “pogodila” odjevena u prije desetak godina kupljenu, ali još uvijek savršeno očuvanu haljinu Modne kuće Mak.

 

Pored romantične večere za dvoje, koja je pripala bračnom paru Kapetanović, Restoran pizzeria Roko iz Kaštel Sućurca (sponzor događanja), odlučio je nagraditi i ostale natjecatelje koji su hrabro izišli na pozornicu u Gospojskoj štradi, a to su: Ivana Bašić, Vedrana Bašić, Maja Bašić, Mirna Duvnjak, Tatjana Katarinček Šijaković i Tina Poljak.