Početna Nekategorizirano Svečano zatvaranje “Legende o Miljenku i Dobrili”

Svečano zatvaranje “Legende o Miljenku i Dobrili”

802
UDIO

Program svečanog zatvaranja manifestacije održat će se večeras, 01. kolovoza  2014. godine u Kaštel Lukšiću, na Brcu ispred dvorca Vitturi, s početkom u 21:00 sat. gdje će biti izvedena predstava “Legenda o Miljenku i Dobrili”.

Mladi kaštelanski glumački dvojac Aneta Grabovac i Marko Gotovac ponovno će zaigrati u ulogama ljubavnog para  – Miljenka i Dobrila» .
 
Posebni gosti večerašnje manifestacije bit će povijesna postrojba “Kliški uskoci”, a u sklopu programa bit će prikazana i fantastična revija renesansnih frizura koju je pripremila Marija Mićanović, vlasnica frizerskog salona “Mala Marija” iz Kaštel Kambelovca.
 
«Legenda o Miljenku i Dobrili» uprizorit će se prema scenariju kroničara Nevena Bućana, ulogu redatelja preuzeo je Robert Raponja,  a organizator poziva sve sugrađane da se prema svojim mogućnostima kostimiraju u renesansne kostime, te u društvu glumaca kaštelanskog kazališta i mladog para koji će igrati uloge Miljenka i Dobrile, budu dobri domaćini i promotori svoga grada i njegove kulturne baštine.
 
Organizator manifestacije «Legenda o Miljenku i Dobrili» su Grad Kaštela i Turistička zajednica Grada Kaštela, a zadaću producenta manifestacije preuzeo je Tonči Šundov.