Početna Nekategorizirano Rijeku u sljedećem pretkolu EL čekaju Lyon, Inter, Borussia…

Rijeku u sljedećem pretkolu EL čekaju Lyon, Inter, Borussia…

544
UDIO

Nogometaši Rijeke pobjedom 5-1 protiv Víkingura osigurali su prolaz u četvrto pretkolo Europske lige, a tamo ih čekaju uistinu neugodni protivnici.
 
Od 62 kluba, njih 18 će se priključiti tek u četvrtom pretkolu, 29 će doći iz trećeg pretkola, a 15 će biti gubitnici iz trećeg pretkola Lige prvaka. Ždrijeb je u Nyonu 8. kolovoza i Rijeka će morati imati puno sreće da izbjegne najjače jer neće biti nositelji, osim ako se ne dogodi čudo.
 
A da bi se dogodilo, sedam klubova koji su niže rangirani ne smiju proći treće pretkolo Lige prvaka, dok njih 14 s nižim rankingom mora proći u četvrto pretkolo Europske lige. Šanse da se to poklopi su minimalne.
 
Stoga, bolje se okrenuti realnosti, a ona jest mogućnost dobivanja za protivnika klubove kao Lyon, Inter, Twente, Real Sociedad, Borussia Mönchengladbach, Hull City, Tottenham, Lokomotiv Moskva, PSV i Villarreal.
 
Jedno je sigurno, svaki od ovih klubova osigurava pune tribine i po višim cijenama ulaznica no što su bile dosad, pa klub može u tome tražiti neku utjehu.
Ali zašto se ne bi ponovio Stuttgart?
 
 
preuzeto sa 24sata.hr