Početna Nekategorizirano Istru i Dalmaciju opet zahvatilo nevrijeme

Istru i Dalmaciju opet zahvatilo nevrijeme

488
UDIO

U nedjelju ujutro grmljavinski oblaci su se prvo javili na otvorenom moru srednjeg Jadrana, a zatim su zahvatili otoke i obalu od Zadra do Rogoznice donoseći pljuskove i pad temperature zraka, javlja Crometeo.hr. 
 
Grmljavinski oblaci zatim su se proširili na velik dio Dalmatinske Zagore od Knina do Imotskog. Olujni oblak zahvatio je područje Hrvaca između 13 i 14 sati, a bilo je i tuče. Temperatura zraka pala je sa 31 na 19 Celzijevih stupnjeva. 
 
Jako grmljavinsko nevrijeme u ranim popodnevnim satima zahvatilo je i sjeverozapadnu Istru. Čak 45 litara kiše po kvadratnom metru palo je u Livadama. Obilna kiša donijela je bujice, a temperatura zraka pala je s 30 na samo 17 Celzijevih stupnjeva. Nešto prije 15 sati novo grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je isto područje pa se količina oborina popela na čak 70 litara. 
 
U utorak opet jača kiša
 
Meteorolozi za ponedjeljak najavljuju da će u unutrašnjosti veći dio dana biti djelomice, a istoku Slavonije ponegdje i pretežno sunčano. Popodne može biti lokalnih pljuskova, osobito u Gorskom kotaru i Lici te u najzapadnijim dijelovima unutrašnjosti. U Dalmaciji će prevladavati pretežno sunčano vrijeme, a malo više oblaka se očekuje na sjevernom Jadranu, gdje je lokalno moguć i kakav pljusak s grmljavinom, ponajprije u unutrašnjosti Istre. 
 
U utorak se pak očekuje osjetno nestabilnije vrijeme, pa se u većini predjela unutrašnjosti očekuje povremena kiša ili pljuskovi s grmljavinom koji krajem dana u gorskim područjima mogu biti i izraženiji. Slavoniju će tijekom noći na srijedu zahvatiti i jače naoblačenje praćeno kišom i grmljavinskim pljuskovima. Lokalnih pljuskova i grmljavine bit će i na Jadranu no rjeđe nego u unutrašnjosti zemlje, a očekuju se ponajprije u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te u gradovima podno obalnih planina, javlja Meteo-info.hr. 
 
IZVOR : Danas.hr