Početna Nekategorizirano Proslavljeno u Čavoglavama

Proslavljeno u Čavoglavama

989
UDIO

Više od 80.000 ljudi, kako procjenjuje organizator, okupilo se u Čavoglavama na jedanaestoj proslavi oslobođenja. Policija pak kaže da ih se skupilo oko 50.000.

Među Hrvatima sa svih strana domovine zatekao se i izvjestan broj stranaca. Zainteresirano su upijali atmosferu kakvu ne mogu iskusiti kod kuće. Thompson je pred svoju kuću postavio redare zbog obožavatelja koji su se željeli fotografirati u njegovoj blizini. 
Tijekom dana u Čavoglave su stigli donedavni haški zatvorenik Dario Kordić, Željka Markić i biskup Ante Ivas. 
Okupljeni  su se oduševili kilometarskom kolonom motociklista koji su turiranjem svojih mašina dodatno ugrijali atmosferu. U kulinarskoj ponudi je bilo za svakoga ponešto, a za uspomenu je okinuto bezbroj selfija. Čavoglave su specifične i po tome što su vjerojatno jedino naselje u Hrvatskoj gdje se pred crkvom održava hard rock koncert. Uz domaćina Thompsona nastupat će Mate Bulić, Opća opasnost i Miroslav Škoro, koji će doći nakon koncerta u Podstrani. 
Proslava ni ove godine nije uspjela proći bez ustaške ikonografije. Policija je prijavila jednog prodavača i šest ljudi koji su nosili zakonom zabranjeno znakovlje. 
Hitna pomoć intervenirala je 10 puta, većinom jer je ljudima pozlilo, a u dva slučaja zbog tučnjave.
 
IZVOR: 24sata.hr