Početna Nekategorizirano Novi župnici u Kaštelima

Novi župnici u Kaštelima

2671
UDIO


   don Ante Čotić


   don Ivan Delić

Župa Sv. Jeronima u Kaštel Gomilici i župa Sv. Jurja u Kaštel Sućurcu zadobile su nove župnike objavom dekreta o razrješenjima i imenovanjima svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije nadbiskupa mons. Marina Barišića, 18. kolovoza 2014.g.

 
Prijašnji župnik župe u Strožancu, don Ante Čotić imenovan je i sada djeluje kao župnik u Kaštel Gomilici, a prijašnji župnik Sv. Petra na Priku u Omišu – don Ivan Delić imenovan je i djeluje u župi Sv. Jurja u Sućurcu.
 
Tim povodom, 02. rujna, 2014. g. gradonačelnik Ivan Udovičić, zajedno sa zamjenicima Zoranom Bonacinom i Milijem Novakom, te predsjednikom Gradskog vijeća Denisom Ivanovićem u svom uredu upriličio je prijem za don Antu Čotića i don Ivana Delića.
 
Novim kaštelanskim župnicima se od strane gradskih čelnika zaželila dobrodošlica uz znak podrške pri obnašanju dužnosti, a uz razgovor i upoznavanje sa Kaštelima, gosti su i čelnike uputili u svoje djelovanje prije premještaja, a razgovor se nastavio u ugodnom raspoloženju o raznovrsnim temama vezano na kaštelanske kulturne i gospodarske običaje. Gradonačelnik je prijem zabilježio i uručenim poklonom, zbornikom o životu i radu nadbiskupa Frane Franića, „U službi Crkve i naroda“.