Početna Nekategorizirano Napadnut Niko Kovač i delegacija HNSa

Napadnut Niko Kovač i delegacija HNSa

1147
UDIO

hns

NA ODMORIŠTU Zir desetak huligana s obilježjima HNK Hajduk verbalno i fizički napali su delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s izbornikom Nikom Kovačem, objavio je HNS na službenim stranicama. Ozlijeđenih nema, iako je došlo do fizičkog kontakta, a padali su i udarci. Situaciju je smirio Kovač, koji je s izvršnim predsjednikom Damirom Vrbanovićem i ostatkom delegacije putovao za Split gdje je utorak dogovren sastanak s predstavnicima Grada i Hajduka oko organizacije utakmice s Italijom na Poljudu.

Index potvrdu čeka i od nadležnih organa. Prema informacijama koje smo primili od očevidaca, nastradali su i službeni automobili saveza, a potvrdio je to i HNS.

“Zahvaljujući smirenoj reakciji predstavnika HNS-a, incident je završen bez ozbiljnijih posljedica, uz manju štetu na službenom automobilu Saveza.

U delegaciji HNS-a bili su izvršni predsjednik Damir Vrbanović, izbornik Niko Kovač, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, team managerica Iva Olivari, match manager Alan Balen, ticketing manager Nikša Martinac i glasnogovornik Tomislav Pacak.

Na mjesto incidenta pozvana je policija koja je izvršila očevid uz punu suradnju predstavnika Saveza.

Hrvatski nogometni savez ponovno osuđuje svaki oblik navijačkog nasilja te će se nastaviti boriti protiv huliganizma svim sredstvima koje ima na raspolaganju.

Usprkos ovakvom neugodnom incidentu, svjesni smo kako ovi huligani ne predstavljaju Hajduk, navijačku skupinu Torcidu ili grad Split i nećemo dopustiti da takvi huligani utječu na namjeru rukovodstva Saveza da reprezentacija boravi u Splitu za predstojeću utakmicu protiv Italije.

Građani Splita i Dalmacije zaslužuju utakmice reprezentacije, kao što svi ljubitelji nogometa u Hrvatskoj zaslužuju živjeti u državi bez huliganizma”, navodi HNS na svojim stranicama.

IZVOR: index.hr