Početna Svijet Talijanska policija osujetila napad na Vatikan

Talijanska policija osujetila napad na Vatikan

Uspjeh talijanskih karabinjera.

619
UDIO

papaf

 

TALIJANSKA policija objavila je u petak da je razotkrila islamističku mrežu sa sjedištem na Sardiniji i naredila uhićenje 18 osoba od kojih dvojicu nekadašnjih tjelesnih čuvara vođe al Qaede Osame Bin Ladena, optuženih da su sudjelovali u terorističkim aktivnostima u Pakistanu.

Tih 18 osoba, od kojih je sedam uhićeno u regiji Gallura, na sjeveru Sardinije, optuženo je za pripadnost “organizaciji okrenutoj transnacionalnim kriminalističkim aktivnostima inspiriranim al Qaedom i drugim radikalnim organizacijama koje se zalažu za oružanu borbu protiv Zapada i pobunu protiv sadašnje vlade u Pakistanu”, piše u uhidbenom nalogu.

Planirali napad na Vatikan?

Osumnjičenici obuhvaćeni protuterorističkom istragom u Italiji možda su planirali napad na Vatikan, izjavio je jedan od tužitelja uključenih u istragu u petak.

Glavni tužitelj u Cagliariu Mauro Mura rekao je novinarima da su, uz napade u Pakistanu i Afganistanu, osumnjičeni za metu možda izabrali i sjedište Katoličke crkve.

Policija je u petak diljem Italije izvela racije usmjerene na 18 ljudi zbog sumnje da su povezani s al Qaedom. Neki su uhićeni, uključujući i navodnog duhovnog vođu skupine, a za ostale se vjeruje da su napustili zemlju.

IZVOR: index.hr