Početna Svijet Ozbiljni sukobi u Makedoniji

Ozbiljni sukobi u Makedoniji

837
UDIO

maced

U Kumanovu je u tijeku oružani sukob policije i zasad, nepoznate naoružane skupine ljudi.
Kako N1 doznaje od tamošnje zdravstvene ustanove, troje policajaca je poginulo od zadobivenih ozljeda. Policija je zasad potvrdila smrt jednog policajca.

Sukobi su započeli noćas oko 4.40 sati. Navodno je ranjeno devet olicajaca iz specijalne jedinice Tigar.
Prema riječima Svetlane Spasovske, iz kumanovske policije, ranjeni policajci su zadobili prostrjelne rane u rame, nogu i u predjelu kuka. I među naoružanim ljudima, za koje se još ne zna tko su, također ima ranjenih. Dio je zbrinut u kumanovskoj bolnici, a teže ranjeni prebačeni su u bolnice u Skoplju.
U naselju se čuje pucnjava i detonacije. Vidi se i dim koji nadvija grad, a blokirana je autocesta. Građanima je zabranjeno da napuštaju domove, javlja N1.
Policija je blokirala grad. Za sada nije poznato zbog čega su izbili sukobi i tko je naoružana grupa koja je otvorila vatru po policiji.

Podsjetimo, ovo nije prvi ovakav incident. Nedavno je grupa naoružanih napadača upala u policijsku postaju Gošince, na granici prema Kosovu, i na nekoliko sati zarobila policajce koji su se u njoj nalazili. Odgovornost na taj napad preuzela je Oslobodilačka vojska Kosova.

IZVOR: 24sata.hr