Početna Kaštela U Kaštelima otvorena socijalna samoposluga

U Kaštelima otvorena socijalna samoposluga

U Gradskom društvu Crvenog križa nadaju se da će im se uskoro u projektu pridružiti i druga trgovačka društva, a direktor Ribole Ante Kovač dodao je da se dugogodišnja suradnja sa Crvenim križem nastavlja i kroz ovaj projekt.

1428
UDIO

ss

U Kaštelima je dana 05.10. otvorena socijalna samoposluga, namijenjena socijalno ugroženim obiteljima s područja grada, a prve namirnice iz ove samoposluge, kao i prostor u kojemu je samoposluga otvorena ustupila je tvrtka Ribola.

Projekt otvaranja socijalne samoposluge pokrenulo je Gradsko društvo Crvenog križa Kaštela u suradnji s Gradom Kaštela, a gradonačelnik Ivan Udovičić nakon što je službeno otvorio samoposlugu, kazao je kako su otvaranja ovakvih trgovina posljedica ekonomske krize za državnoj razini.

-Ne mogu kazati da sam sretan što smo dobili ovu trgovinu jer to znači da među nama ima onih koji su siromašni. Trenutno u  gradu imamo oko 280 socijalno ugroženih obitelji. Grad kroz socijalne programe pomaže sve potrebite putem raznih socijalnih mjera, a i ovo je jedan od načina kako tim ljudima pomoći. Volio bi da se ova trgovina što prije zatvori, jer bi to značilo da nemamo siromašnih građana – kazao je Udovičić uz kojega su na otvorenju bili i direktor Ribole Ante Kovač, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Splitu Tatjana Vukman, predstojnica kaštelanskog centra Janja Granić te brojni drugi uzvanici.

– Socijalnu samoposlugu smo otvorili jer se već godinama, u suradnji s Centrom za socijalnu skrb, trudimo da osiguramo socijalno ugroženim obiteljima iz našeg grada, osnovne životne potrepštine. Prateći iskustva diljem Hrvatske, zaključili smo da je socijalna samoposluga dobro rješenje za daljnju skrb i osiguravanje osnovnih namirnica potrebitima. Samoposluga će biti otvorena jednom do dva puta mjesečno i u njoj će potrebiti, a uredit ćemo i model rangiranja prema socijalnom statusu, moći preuzeti ono što im treba, od brašna, šećera, tjestenine, konzervi do higijenskih potrepština – najavio je ravnatelj Crvenog križa Kaštela Petar Boljat.

U Gradskom društvu Crvenog križa nadaju se da će im se uskoro u projektu pridružiti i druga trgovačka društva, a direktor Ribole Ante Kovač dodao je da se dugogodišnja suradnja sa Crvenim križem nastavlja i kroz ovaj projekt.

-Za potrebe ove samoposluge donirali smo nekoliko paleta raznih proizvoda ali i prostor od 50 kvadrata. Nastaviti ćemo i dalje pomagati Crveni križ i podupirati njihove projekte kao društveno odgovorna tvrtka-kazao je Kovač.

Socijalna samoposluga nalazi se u Kaštel Starom, na adresi Cesta dr. F. Tuđmana 705.

Fotogaleriju s otvaranja pogledajte ovdje:

Fotogalerija