Početna Split Ipak ništa od presude za “tulum iz pakla”!

Ipak ništa od presude za “tulum iz pakla”!

712
UDIO

Presuda za “tulum iz pakla”, kako je u javnosti postao poznat zločin koji se dogodio prije tri godine u Podstrani, ipak neće biti danas!

Neslužbeno doznajemo kako je sudsko vijeće Županijskog suda u Splitu na čelu s Mlađanom Prvanom, koje je i vodilo ovaj slučaj, odlučilo preotvoriti predmet. Pojednostavljeno iz pravničke i sudske terminologije, navodno je sudac Prvan uočio neke kontradiktornosti u samom spisu te je odlučio preotvoriti slučaj (nakon što je već glavna rasprava, zajedno sa završnim riječima obrane i tužiteljstva već obavljena) kako bi se sve razjasnilo…

Dakle, ništa od presude (barem danas, sve zajedno bi se moglo oduljiti još koji mjesec) za Roka Šimca (23), optuženog za pokušaj ubojstva i seksualni odnos bez pristanka nad vršnjakinjom. Zajedno su bili na zabavi u Podstrani, a djevojka je intimno druženje završila na rubu života i smrti – prebačena je s teškim ozljedama unutarnjih organa u splitsku bolnicu gdje joj je život spašen trosatnom, hitnom liječničkom intervencijom.

Tijekom postupka nikad zapravo nije utvrđeno što se događalo u prostoriji – tužiteljstvo smatra da je ozljede Šimac nanio “rotirajućom tehničkom napravom” (koja nikad nije pronađena), mladić se brani da je posljednje čega se sjeća – krenuo je zadovoljiti djevojku prstima, dok se ozlijeđena cura ne sjeća apsolutno ničega!

Kako doznajemo, rasprava je prolongirana za 29. listopada, a taj dan ili dan nakon bi se trebala donijeti i presuda.

preuzeto sa dalmacijanews.hr