Početna Svijet Val hladnoće u Europi: Od kraja prošlog tjedna umrlo je najmanje 48...

Val hladnoće u Europi: Od kraja prošlog tjedna umrlo je najmanje 48 osoba

859
UDIO

U valu hladnoće koji vlada Europom od kraja prošlog tjedna, s polarnim temperaturama, umrlo je najmanje 48 osoba, većinom u Poljskoj.

Val polarne hladnoće koji je stigao iz Skandinavije izazvao je brojne prometne nesreće u Francuskoj gdje su poginula četiri portugalska državljanina, a dvadesetak ih je ozlijeđeno u autobusnoj nesreći u nedjelju.

Još je 10 osoba umrlo od hladnoće u nedjelju u Poljskoj, gdje su temperature ostale ispod – 20 Celzijevih stupnjeva u nekim područjima, objavio je u ponedjeljak vladin Centar za nacionalnu sigurnost.

Već je u petak i subotu u Poljskoj preminulo 10 osoba od hladnoće. U Češkoj su u Pragu od hladnoće umrle tri osobe u petak i subotu, od kojih dvoje beskućnika. Temperature su ondje pale na -15 stupnjeva.

Val hladnoće počeo je popuštati u Zapadnoj Europi gdje je sedam osoba umrlo tijekom vikenda u Italiji, od kojih pet beskućnika.

Proteklog su vikenda u Makedoniji temperature pale ispod 28 stupnjeva te je jedan 68-godišnjak preminuo u glavnom gradu Skopju.

Najmanje osam osoba umrlo je od pothlađivanja u Ukrajini te još pet u susjednoj Bjelorusiji.

preuzeto sa vecernji.hr