Početna Sport Životna borba Ivana Klasnića: “Želio bih dobiti novi bubreg da mogu ponovo...

Životna borba Ivana Klasnića: “Želio bih dobiti novi bubreg da mogu ponovo uživati u životu”

2065
UDIO

Ivan Klasnić nakon onih na nogometnom travnjaku, danas vodi dvije velike bitke. Već godinama se bori s bolešću zbog koje je morao proći kroz dvije transplantacije bubrega, a sada čeka i treću dok tri puta tjedno odlazi na dijalizu. – prenosi Index

Tri puta tjedno po pet sati hrvatski golgeter leži u bolničkom krevetu i nada se da će uskoro pronaći prikladnog donora. Drugu bitku vodi na sudu protiv liječnika koji su trebali brinuti o njemu u Werderu iz Bremena, ali je njihovim propustom bolest uznapredovala i ugrozila Klasnićev život.

Prošlo je već deset godina otkako je Klasniću otkazao bubreg, ali se nakon toga odlučno vratio na travnjake i ponovo zabijao golove u najjačim ligama svijeta te postao prvi nogometaš koji je nakon transplantacije organa nastupio na Europskom prvenstvu na kojem je bio i prvi strijelac Hrvatske s dva gola.
Njemačka televizija NDR posjetila je Klasnića u bolnici i snimila kratki film o njegovoj životnoj borbi, a emitirat će ga ove nedjelje. – prenosi Index

– Želio bih dobiti novi bubreg da mogu ponovo uživati u životu. – rekao je Klasnić u razgovoru s ekipom njemačke televizije.

preuzeto sa dalmacijanews.