Početna Hrvatska Koliko električne energije troši Vaš klima uređaj?

Koliko električne energije troši Vaš klima uređaj?

Prilikom odabira klima uređaja obratite pozornost na potrošnju električne energije koji su deklarirani kroz SCOP i SEER koeficijente, koji vam govore koliko su energetski učinkoviti klima uređaji. Što su ti koeficijenti viši, niži je utrošak električne energije.

3870
UDIO
Vaš izbor : Parchy CO. klimatizacija
Klima uređaji spadaju među najveće potrošače električne energije u Europi. Upravo je zato na snagu stupila ErP regulativa (Energy related Products) koja ograničava plasman neefikasnih uređaja na tržišta Europske unije. Od ove godine, na snazi je nova klasifikacija za klima uređaje koju prati uvođenje energetskih klasa A+++, A++ i A+, dok će uvoz uređaja energetske klase niže od C u hlađenju i A u grijanju bit zabranjen.
 | Author:

Prilikom odabira klima uređaja obratite pozornost na potrošnju električne energije koji su deklarirani kroz SCOP i SEER koeficijente, koji vam govore koliko su energetski učinkoviti klima uređaji. Što su ti koeficijenti viši, niži je utrošak električne energije. Uz to, na svakoj je naljepnici istaknut izračun potrošnje kWh ako klima uređaj radi 350 sati u hlađenju i 1400 sati u grijanju. Zahvaljujući konkrektno iskazanoj potrošnji, lako je moguće izračunati koliko je efikasniji klima uređaj jeftiniji u eksploataciji, odnosno koliko će manje struje utrošiti u svome radu.

 | Author:

Što to znači u praksi? Jeftiniji inverterski modeli klima uređaja koji su klasificirani u A energetskom razredu (u hlađenju i u grijanju), te postižu SEER 5,3 i SCOP 3,4. U hlađenju za 350 sati rada potroši 230 kWh, dok mu za 1400 sati grijanja treba 1647 kWh.

S druge strane, top model VIVAX uređaja ACP-12CH35AEYI spada u A+++ razred, postiže SEER koeficijent 9,5, SCOP koeficijent 5,5 te u hlađenju u istim uvjetima troši svega 128 kWh, dok mu je za grijanje potrebno 956 kW, odnosno čak 691 kWh manje nego u slučaju manje učinkovitog modela. Prebacite li to u novac, lako dolazimo do izračuna da je samo kroz uštedu u potrošnji električne energije moguće uštedjeti 750 kuna godišnje.

Nazovite još danas i kupite energetski najučinkovitiji klimna uređaj u Hrvatskoj :

VIVAX uređaja ACP-12CH35AEYI A+++, SEER koeficijent 9,5, SCOP koeficijent 5,5 !!!

WEB SITE: Parchy CO. klimatizacija ,  GSM 098 823 171.

Promo cijena 5.555,00 + PDV !!!

IZVOR: 24sata.hr