Početna Kaštela Predstavljamo – Matko Kuzmanić, kandidat za gradonačelnika Kaštela

Predstavljamo – Matko Kuzmanić, kandidat za gradonačelnika Kaštela

2712
UDIO

Poštovani čitatelji portala Kastela.COM, moje ime je Matko Kuzmanić (https://web.facebook.com/kuzmanicmatko/) i želim Vam se ovim putem osobno obratiti kao kandidat za gradonačelnika grada Kaštela te nositelj liste koalicije SDP-a, HSLS-a, HNS-a, Hrvatskih laburista i Naprijed Hrvatska. Ovim putem bih Vam predstavio određene točake svog programa i svoje suradnike jer držim da u lokalnoj politici ne smije biti ideoloških podjela i da na lokalnim izborima treba birati programe, kao i ljude koji ih mogu sprovesti. Nadam se da ćete me prepoznati kao kandidata koji Vama i našoj sredini može donijeti boljitak jer naš Grad je naša odgovornost i naše ciljeve možemo ostvariti zajedno, bez ideoloških podjela i politikanstva,  vjerujući u potencijale našega Grada i svih njegovih građana.

[1000 kuna za neupisanu djecu]

Ako želimo da mlade obitelji ne odlaze iz Kaštela, moramo se brinuti o njima i pružati im kako prostor za razvoj, tako i razloge za ostanak. Velik problem našeg grada su zaposlene obitelji s djecom koju ne mogu upisati u vrtić jer nema dovoljno mjesta. Taj realan i za mnoge obitelji demotivirajući problem ne može se riješiti preko noći, ali upravo zato predlažem, uz početak izgradnje novih vrtića, i ideju subvencioniranja sve djece koja nisu upisana u vrtiće!

Naša pronatalitetna politika tako će početi od prvog dana, a dok čekamo da se izgrade novi vrtići na području Kaštela, nakon što 21.05. preuzmem vlast u Gradu, predložit ću odluku kojom će se svim majkama, očevima, bakama, djedovima, kao i članovima uže obitelji koji čuvaju svoju djecu, isplaćivati 1.000 kuna mjesečno po djetetu koje nije upisano u vrtić!

Zajedno možemo našoj djeci osigurati bolju budućnost!

[Besplatni autobusi u Kaštelima]

Znate li da godišnji prihod za Promet na Kaštelanskoj liniji broj 37 iznosi 12,5 milijuna kuna te da su Kaštela na četvrtom mjestu u državi po izdvajanju za prijevoz putnika, odnosno na osmom mjestu u odnosu na dohodak po glavi stanovnika i ulaganje u prijevoz putnika?
Činjenica je također da grad Kaštela i mi kao građani izdvajamo oko 4 milijuna kuna iz proračuna grada za “Promet d.o.o.” a zauzvrat dobijemo neuredne i dotrajale autobuse, neredovite i nedostatne linije te previsoke cijene karte autobusa.

Zato mi pomozite da nakon 21.05. krenemo u proces uvođenja nove gradske linije i osiguravanja besplatnog prijevoza svim građanima Kaštela na području njihovog grada. Ujedno ćemo se zalagati se za pojeftinjenje postojeće usluge međugradskog prijevoza koju pruža Promet d.o.o. – jer naš grad je naša odgovornost i zajedno možemo ovo ostvariti!

https://www.youtube.com/watch?v=AkzhdXnMAOU

Pozivam Vas također da pogledate sučeljavanje mene i mojih protukandidata, a protukandidate ovim putem pozivam na javno sučeljavanje ideja, planova i programa, konstruktivno i snagom argumenata – za istim stolom!

Ako želite čuti više o mojim idejama i planovima za Kaštela, pratite me na facebooku – https://web.facebook.com/kuzmanicmatko/