Početna Kaštela Dani tradicije u Kaštila

Dani tradicije u Kaštila

1900
UDIO

Dani tradicije – Kaštela 2017, 8. po redu održavati će se od 23. do 25. lipnja 2017. godine u K. Novom na Brcu i Rivi u organizaciji TZG Kaštela pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, Županije splitsko-dalmatinske, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Cemex Hrvatska d.o.o. i suorganizaciji Udruge za promicanje kvalitete života,kulturnih vrijednosti i baštine “Šušur”.

Bogati program se već tradicionalno sastoji od:

Eko-etno sajam – Kaštela 201723 – 25.06.2017. (petak), na rivi u K.Novom, u organizaciji TZG Kaštela.

Snimke Kaštela dronom iz zraka.. by Parchy CO.

Na izložbeno – prodajnim štandovima, koji su za izlagače besplatni, biti će izložena gastro ponuda, suveniri i ručno izrađene unikatne rukotvorine. 

————————————————————————————————————————————

Revija tradicijskih nošnji i obrtništva Nostalgija 23. 06. 2017 (petak)

Kroz reviju tradicijskih nošnji i obrtništva „Nostalgija“ predstavit će se unikatne modne kreacije kao spoj tradicije i vrhunske mode, hrvatski tradicijski plesovi, glazba i narodni običaji Kaštela. Nakon revije -degustacija izvornih kaštelanskih I slovenskih jela i pića.

————————————————————————————————————————————

Etno večer 24. 06. 2017. (subota)

Međunarodna etno večer – folklorna društva predstavit će svoje narodne običaje kroz plesove i glazbu.

Kako poručuju iz Turističke zajednice cilj je da u ovoj trodnevnoj manifestaciji posjetitelji osjete i dožive Kaštela i Hrvatsku kroz mirise i okuse gastro ponude, zvuke folklora, modne novitete  i izvorne hrvatske suvenire. Ova kulturno-turistička-gastro manifestacija kroz sajamske i programske prezentacije, nastupe folklornih društava i prezentacije narodnih nošnji ističe bogatstvo nematerijalne kulturne baštine. 

Svake godine Dani tradicije okupljaju sve veći broj izlagača i kreatora iz svih županija Lijepe naše kao i susjednih država. Ovakva manifestacija je zajednički interes proizvođača tradicijskih proizvoda, potrošača, lokalne zajednice, medija, udruga,  grada Kaštela, Županije splitsko-dalmatinske, Gospodarske komore Županije SD, Ministarstva turizma, HTZ  …

Tisuće slika prelijepih Kaštela pogledajte tu.  << kliknite

Za sudjelovanje prijaviti se možete putem priložene prijavnice.

Prijavnica Nostalgija – 8. Dani tradicije  

Program manifestacije