Početna Split Kerum i Opara – Sučeljavanje na margini fizičkog obračuna

Kerum i Opara – Sučeljavanje na margini fizičkog obračuna

1348
UDIO

Sučeljavanje kandidata za splitskog gradonačelnika Željka Keruma (HGS) i Andre Krstulovića Opare (HDZ), koje je danas održano u redakciji Slobodne Dalmacije, preraslo je u nezapamćeni skandal na rubu fizičkog obračuna.

Na kraju nervozne rasprave Kerum je prema Krstuloviću sasuo niz brutalnih uvreda.
Željko Kerum je HDZ-ovog kandidata Andru Krstulovića Oparu za vrijeme sučeljavanja u više navrata brutalno izvrijeđao. Kerum je ustvrdio da mu je Zoran Milanović, tadašnji SDP-ov predsjednik Vlade, za Oparu kazao da je “curica”, a stvari su eskalirale prema kraju sučeljavanja. Kerum je bio iživciran Oparinim prozivanjem zbog enormnih dugovanja Kerumovih tvrtki, te prozivanjem zbog “neučinkovitosti i štete” koju je kao bivši gradonačelnik nanio Splitu.

U brutalnom napadu na Oparu kojeg je nazvao “lošim čovjekom, “dnom dna”, Kerum ga je optužio i da se prostituirao u Milanu za vrijeme dok je tamo bio savjetnik u konzulatu RH.
Nazvao je Oparu “budalom”, a kad su se kamere isključile, mikrofoni su zabilježili i prijetnju u kojoj je Kerum Opari rekao: “Što me gledaš, hoćeš li kroše, majmune glupi”.
Nakon toga, Kerum je pokupio stvari i iživciran napustio salu te na izlazu svome protivniku dobacio – “pederčino”, piše Slobodna Dalmacija.
Andro Krstulović Opara prilično je mirno otrpio sva ova vrijeđanja, te je inzistirao na tome da se snimka sa svim uvredama na njegov račun objavi u cijelosti.
Iz Kerumova stožera za tportal su kazali da se “u službenom dijelu debate ništa nije dogodilo”, dok su suradnici Andre Krstulovića Opare potvrdili incident i najavili da će se oglasiti priopćenjem.

IZVOR: net.hr