Početna Hrvatska Splitski Vodovod “zaradio” prijavu sanitarne inspekcije

Splitski Vodovod “zaradio” prijavu sanitarne inspekcije

1228
UDIO

Nakon što je u studenom i prosincu prošle godine na splitskom području zabilježen niz zamućenja vode i zabrane za piće, neslužbeno doznajemo kako je reagirala sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva prekršajnom prijavom protiv splitskog Vodovoda jer građanima za to vrijeme nisu omogućili adekvatnu opskrbu pitkom vodom.

Računi i za takvu zamućenu vodu ipak su stizali. Odgovornost sada traži i resorni ministar.

Splićani danas vodu piju bez straha. No, pitka voda građanima je krajem prošle godine nekoliko dana bila luksuz.

Drugi grad po veličini u Hrvatskoj nema ugrađene pročistače vode, pa je zbog velikih oborina došlo do zamućenja izvorišta Jadro. Voda u Splitu i široj okolici tada nije bila za piće.

U tom periodu voda se i dalje uredno naplaćivala, a adekvatan zamjenski način opskrbe nije bio osiguran.

“Svi veliki vodovodi ne mogu svim građanima isporučiti vodu cisternama. Sad ovdje ne govorimo o količini vode koja je inače prosječno dnevno potrebna po stanovniku nego ona minimalna, od 5, 6 litara. Prema tome, to je gotovo nemoguće”, kaže Božidar Čapalija, pomoćnik tehničkog direktora za vodoopskrbu “Vodovod i kanalizacija”.

Ali, to je također jasno zakonom propisano.

“Ako ograničenje isporuke vode traje više od 24 sata, pravna osoba koja obavlja djelatnost javne vodoopskrbe mora osigurati potrošačima opskrbu vodom na drugi način”, stoji u Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju, Čl. 20, st. 2.

Splitski Vodovod to nije učinio. Zato im sada slijedi prekršajna prijava sanitarne inspekcije Ministarstva.

Potvrdili su to za N1 u Ministarstvu zdravstva:

“Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva je izvršila inspekcijski nadzor u trgovačkom društvu Vodovod i kanalizaciji d.o.o., Split, koji je utvrđeno da predmetna pravna osoba u slučaju zamućenja vode na području Splita nije osigurala potrošačima opskrbu vodom na drugi način ako je ograničenje isporuke vode trajalo više od 24 sata. Donijeta je upravna mjera kojoj je pravnoj osobi naređeno da potrošačima osigura vodu za ljudsku potrošnju na drugi način ukoliko ograničenje isporuke vode trajalo više od 24 sata.

Također, pokrenut je prekršajni postupak zbog počinjenja prekršaja iz članka 20. stavka 2. Zakona o vodi za ljudsku potrošnju.

Sanitarna inspekcija nije u mogućnosti davati informacije i komentirati upravne i prekršajne postupke koji su u tijeku. Sukladno Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju propisana je prekršajna odredba za ne postupanje u skladu s člankom 20. stavak 2. za pravnu osobu 50.000 – 100.000 kn, a za odgovornu osobu u pravnoj osobi od 5.000 – 20.000 kn”, kažu u Ministarstvu.

Prijava, čini se, još nije stigla u Split.

“Na protokol Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split nije stigla nikakva prijava vezano za to zamućenje”, tvrdi Božidar Čapalija.

Međutim, uskoro bi mogla stići.

Resorni ministar Milan Kujundžić poručuje:”Inspekcija je neovisna o Ministarstvu zdravstva tako da to nije u nadležnosti ministra. Naravno, pitka voda je vrlo značajna, odgovornost se mora tražiti”.

Zbog svega je smijenjen i bivši direktor Vodovoda, a na imenovanje novog još se čeka. Sve to Splićanima malo znači dok god se ne ugrade pročistači koji će značiti konačno rješenje problema. Na pitanje kada će to biti iz grada danas nisu željeli odgovoriti.

IZVOR: N1