Početna Kaštela Kaštelanske priče u Zagrebu

Kaštelanske priče u Zagrebu

1553
UDIO

Kaštela, spoj sedam povijesnih naselja, od 6. do 8. veljače 2018. u Zagrebu će predstaviti svoju bogatu povijesnu, kulturnu i enološku tradiciju. U organizaciji grada Kaštela i Turističke zajednice Kaštela, te uz suorganizaciju Društva Kaštelana i prijatelja grada Kaštela u Zagrebu te Muzeja gradaKaštela, Zagrepčanima će se predstaviti kroz program Kaštelanske priče u Zagrebu.

Projekt predstavljanja kaštelanskih priča sastoji se od tri dijela, tri priče koje će biti prezentirane od 6. – 8. veljače:

– priča o ljubavi (Legenda o Miljenku i Dobrili) kazalište Vidra – 8.2.2018. u 20.00 sati

– priča o vinu (Muzej grada Kaštela) Arheološki muzej u Zagrebu – 6.02. 2018. u 19.00 sati

– priča o tradiciji kroz pjesmu i ples (KUD Ante Zaninović ) Trg bana Josipa Jelačića – 8.2.2018 u 11.00 sati

Kazališna predstava Miljenko i Dobrila, po romanu Marka pl. Kažotića, scenarista Dinka Morovića, u režiji i adaptaciji Mladenke Gruice uz sudjelovanje KUD-a A. Zaninović, Kliških uskoka, KUD K. Woytila, KUU sv. Kliment, prikazat će se 8. veljače u kazalištu Vidra.

Legenda o Miljenku i Dobrili povijesna je priča je o dvoje mladih iz zavađenih plemićkih obitelji Vitturi i Rušinić. Svađa njihovih roditelja stajala je na putu i konačno presudila njihovoj ljubavi. Pokopani su zajedno u crkvi sv. Ivana u Kaštel Lukšiću gdje i danas stoji natpis: „Pokoj ljubovnikov.“

Detaljniji program pogledajte u priloženim dokumentima

Kaštelanske priče u Zagrebu

Plakat B2_1