Početna Kaštela Ususret obilježavanju Dana grada Kaštela – cijeli niz događanja

Ususret obilježavanju Dana grada Kaštela – cijeli niz događanja

1145
UDIO

U subotu 03. ožujka 2018. povodom Dana grada Kaštela održat će se nekoliko manifestacija. U 8 sati Hrvatsko planinarsko društvo “Ante Bedalov” započinje planinarsku manifestaciju “Kolijevkom hrvatske državnosti” s ciljem uspona na vrh svetog Ivana, a kreće se od groblja “Gospe na krugu” u Kaštel Kambelovcu.

U 11 sati na rasporedu je memorijalni hod u spomen braniteljima Domovinskog rata “Uvijek vjerni” kojeg organizira braniteljska udruga “Lučonoše Domovinskog rata”. Kreće se iz Kaštel Lukšića od spomenika dr. Franje Tuđmana do križa na Malačkoj.

Nakon toga započinju sportske manifestacije. U 13 sati na igralištu “Zrinski” u Kaštel Sućurcu održat će se nogometni turnir veterana veterana HNK “Jadran”, a u 15:30 u gradskoj sportskoj dvorani u Kaštel Straom na rasporedu je Finale kupa malonogometne lige grada Kaštela.

Također u subotu s početkom u 20 sati u kinu “Sveti Juraj” u Kaštel Sućurcu na redu je uprizorenje kazališne predstave “Legenda o Miljenku i Dobrili” koja je svoju premijeru doživjela u Zagrebu početkom veljače.