Početna Hrvatska Najveća laž gospođe Martine Dalić

Najveća laž gospođe Martine Dalić

961
UDIO
ZAGREB – Jučerašnji skandal s objavljenom mail koresponedencijom potpredsjednice Vlade Martine Dalić zasad nije donio velike političke potrese.

Čini se da su i Dalić i premijer jučer relativno neokrznuti okončali dan. Ipak, na njihovom bismo mjestu bili oprezni jer za iduće dane su iz neslužbenih krugova najavljeni novi mailovi koji bi mogli dokazati kriminalnu spregu prilikom konstrukcije onoga što se zove Lex Agrokor.

No, već se sada zna da je Martina Dalić bezočno lagala hrvatsku javnost i to s najviše demokratske adrese – iz Sabora.

Reagirajući na objavu svojih mailova Dalić je u srijedu kazala:

“Ovi mejlovi potvrđuju sve što sam govorila tijekom protekle godine, na saborskom odboru, ja jesam glavni autor zakona i koordinirala sam sve aktivnosti, a ljudi koji su konzultirani na ovom procesu nisu plaćeni ništa, traženo je njihovo mišljenje, oni su to mišljenje na poziv hrvatske vlade dali”, istaknula je.

“Na isti način i danas bih učinila sve, uložila svu energiju da se problem kakav je tada prijetio hrvatskom gospodarstvu stavi pod kontrolu”, kazala je Dalić.

Na snimci iz veljače ove godine, kad je Martina Dalić pred saborskim Odborom za gospodarstvo odgovarala na pitanja zastupnika o Agrokoru, izjavila je da je ona glavni autor “Lex Agrokora”, a kazala je i da je njezina veza sa Šavorićem ‘nikakva’.

Tri mjeseca nakon, međutim, iz mailova čiju autentičnost nitko ne spori, vidljivo je da je Šavorić itekako sudjelovao u prepisci oko Agrokora.

Podsjetimo, portal Index.hr u srijedu je objavio mail prepisku između ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić s vlasnicma i predsjednicima privatnih brokerskih kuća, konzultantskih tvrtki i odvjetničkih ureda o pripremi lex Agrokora.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu već otprije provodi određene provjere i izvide vezane uz događanja u Agrokoru, koji se odnose na vrijeme nastajanja lex Agrokor i nakon dolaska izvanredne Uprave u taj koncern.

Današnja objava e-mailova potpredsjednice Vlade Martine Dalić samo je, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, nagnala tužiteljstvo da još preciznije usmjere poduzete radnje kako bi se utvrdilo je li u postupcima Martine Dalić, prvog izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka i osoba s kojima su surađivali bilo elemenata nekog kaznenog djela.

IZVOR: seebiz.eu