Početna Kaštela Klizalište kreće s radom zadnjeg dana studenog

Klizalište kreće s radom zadnjeg dana studenog

1428
UDIO

LEDENA BAJKA
Tijekom nadolazećih adventskih dana i blagdana kaštelanska djeca po prvi će put imati priliku uživati u čarima klizanja u svom gradu, a u sklopu Dječje adventske bajke koja će se tijekom nešto više od mjesec dana pričati u Kaštel Lukšiću.

Nakon objavljenog javnog poziva o postavljanju klizališta, a nakon što su pojedini kaštelanski obrtnici došli na ideju o ovakvom načinu zabave u zimskim danima, Grad je dodijelio na korištenje javnu površinu na Trgu hrvatske mladeži u tu svrhu i to Kristini Milić i tvrtki Cool, koja se jedina javila na poziv.

– Javna površina u Kaštel Lukšiću u ulici Trg hrvatske mladeži dodjeljuje se na korištenje za postavljanje montažnog objekta – klizališta i popratnih sadržaja. Visina naknade za korištenje javne površine iznosi 20 tisuća kuna.  Zainteresirana stranka, prema objavljenom javnom pozivu, podnijela je zahtjev i dostavila skicu obuhvata montažnog objekta te je zahtjev ocjenjen osnovanim. Korisnik je dužan pridržavati se Odluke o dodjeli na korištenje javnih površina, Odluke o komunalnom redu i ostalih zakonskih propisa vezanih za ugostiteljsku djelatnost, sanitarno – higijenske uvjete i pružanje ugostiteljskih usluga na otvorenom – stoji u informaciji iz Grada.

– U vrijeme turističke sezone grad je živ, no u jesen i zimu u većini dijelova grada sve nekako utihne, pa smo razmišljali čime obogatiti tu zimsku ponudu. I eto, znajući da roditelji djecu zimi često vode u različite centre u Splitu kako bi mogla klizati, odlučili smo klizalište dovesti u naš grad – kazao nam je u ime tvrtke Cool, Nikola Milić.

Za ovu „avanturu“ uloženo je više od pola milijuna kuna, a sva oprema unajmljena je od tvrtki koje se tim poslom bave duži niz godina. Klizalište će biti smješteno na približno 200 metara četvornih površine, a uz njega bit će i dodatni sadržaji u kojima će se građani moći zabaviti dok čekaju one koji koriste klizalište.
Otvaranje klizališta predviđeno je za večernje sate 30. studenog, uz nastup Bravo benda, a radno vrijeme klizališta bit će do blagdana Sveta tri kralja, i to svakim danom u vremenu od 10 do 24 sata.

– Cijena ulaznice za sat vremena korištenja, odnosno približno 45 minuta aktivnog klizanja iznosit će 20 kuna, a najam klizaljki 10 kuna. Zamislili smo da se izmjene klizača na ledu vrše svaki puni sat. Važno je naglasiti da iako se radi o Ledenoj bajci namjenjenoj najmlađima, nitko neće smetati ni odraslima da se dođu okušati, naprotiv  – kazao je Milić.