Početna Split Uhićen bahati mladi Splićanin koji na svom motociklu divlja gradskim ulicama pa...

Uhićen bahati mladi Splićanin koji na svom motociklu divlja gradskim ulicama pa objavljuje snimke svojih mahnitih podviga; Splitska policija oglasila se o slučaju koji je uznemirio javnost

1336
UDIO

Splitska olicija oglasila se o slučaju bahatog mladog Splićanina Adriana P. (19) koji divljački juri na svom motociklu ulicama Splita i krši prometne propise, a svoje podvige s ponosom snima te se ubrzano šire društvenim mrežama.

Između ostalog, objavio je 25-minutni video snimljen kamerom koju je imao na kacigi dok se vozio Splitom na svojem Suzukiju GXS 1000 i pritom prolazio kroz crvena svjetla na semaforu, neoprezno ulazio u raskrižja, mahao gradskim kamerama, ali i pokazivao srednji prst prolaznicima, zbog kojeg se na noge digla i splitska policija.

Priopćenje PU Splitsko-dalmatinske prenosimo u cijelosti.
‘Obzirom na medijski interes izazvan objavom video zapisa u kojem osoba, upravljajući motociklom na području Grada Splita, grubo krši prometne propise i ugrožava sigurnost svih sudionika u prometu, uključujući i vlastitu sigurnost, obavještavamo javnost da su policijski službenici sinoć uhitili 19-godišnjaka, nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje i utvrđena sumnja da je počinio kazneno djelo obijesne vožnje u cestovnom prometu.

Tijekom dana biti će doveden pritvorskom nadzorniku, a protiv njega će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je osim obilježja kaznenog djela obijesne vožnje, ostvario obilježja većeg broja različitih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama radi čega će također biti procesuiran.

Također, osobi je privremeno oduzet motocikl kojim su počinjeni prekršaji i kazneno djelo.

Obzirom da se radi o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja, od kojih se najveći broj odnosi na nepropisnu brzinu, prolaske kroz crveno svjetlo i proklizavanje s kotačima, zbog upornosti u činjenju prekršaja i opravdane sumnje da osoba nije sposobna sigurno upravljati vozilom,  te očigledno ne shvaća ozbiljnost prekršaja koje čini i kojima dovodi u opasnost sebe i ostale sudionike u prometu, u odnosu na 19-godišnjak će biti upućen na izvanredni liječnički pregled, te će se ovisno o utvrđenom poduzeti daljnje potrebne radnje’, priopćila je splitska policija.

https://www.youtube.com/watch?v=iZWsMDdGxFE