Početna Kaštela VIDEO: Održana 24. sjednica Gradskog vijeća

VIDEO: Održana 24. sjednica Gradskog vijeća

535
UDIO

Uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, 24. sjednica Gradskog vijeća održana je ovoga puta u kinu Sveti Juraj u Kaštel Sućurcu na kojoj su, većinom glasova, usvojene sve točke dnevnog reda. Usvojen je, između ostalog, prijedlog proračuna Grada Kaštela za 2021. i projekcije za 2022. i 2023. godinu koji će iznositi 199,7 milijuna kuna, što je 10,38 posto više nego je plan za tekuću godinu, dok su rashodi planirani u iznosu od 231,7 milijuna kuna, odnosno 5,15 posto više nego za ovu godinu. Najviše prihoda očekuje se od poreza, čak 100 milijuna kuna, a na rashodovnoj strani izdvojit će se za materijalne rashode 22,14 posto ukupnih sredstava.

Usvojeni su Program građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2021.godinu u kojemu stoji kako će se za ovu namjenu utrošiti 27 milijuna kuna, a u Programu održavanja komunalne infrastrukture za sljedeću godinu planirano je 32,7 milijuna kuna.

Uz manje izmjene, većina programa za javne potrebe u društvenim djelatnostima ostale su na razini sredstava planiranih za tekuću godinu. U socijalnoj skrbi povećan je iznos kako bi se sljedeće godine svim osnovcima u Kaštelima osigurale potpuno besplatne radne bilježnice. Povećanje iznosa namijenjenih predškolskom odgoju rezultat su povećanja vrtićkih kapaciteta, a Grad Kaštela osigurat će i sredstva za sufinanciranje boravka u vrtiću djece s kaštelanskog područja u Planom, koji će pohađati tamošnji novoizgrađeni vrtić, a koji se nalazi na području grada Trogira. Za asistente u nastavi Grad će ubuduće osigurati 700 tisuća kuna, a povećan je i broj kao i iznos stipendija učenicima i studentima. Šest milijuna kuna planirano je za javne potrebe u sportu, od čega će 5,4 milijuna biti usmjereno Zajednici športskih udruga, no zbog korona krize cjelokupni iznos nešto je manji nego ove godine. Iz istog razloga smanjen je i iznos namijenjen potrebama u kulturi, ali su sva tradicionalna događanja ipak planirana, kao i sredstva za njihovo održavanje.

Odlukom Gradskog vijeća, kaštelanski umirovljenici s nižim mirovinama, nezaposleni te korisnici minimalne zajamčene naknade i ove će godine dobiti božićnice u obliku poklon bonova. Točni datumi, vrijeme i način podjele bit će utvrđeni naknadno te objavljeni u sredstvima informiranja, a sve će biti organizirano u skladu s epidemiološkim mjerama.

Između ostalog, vijećnici su na ovoj sjednici usvojili i izvješće o radu gradonačelnika, za prvih šest mjeseci ove godine.