Početna Kaštela Povećan broj i iznos stipendija učenicima i studentima Grada Kaštela

Povećan broj i iznos stipendija učenicima i studentima Grada Kaštela

312
UDIO

Ukupno 145 učenika i studenata potpisali su ugovore o stipendiranju s Gradom Kaštela, koji je i ove godine proveo natječaj za stipendiranje uspješnih studenata i učenika te onih koji uz uspjeh ostvaruju pravo i na stipendije prema socijalnom statusu.

Za školsku/akademsku godinu 2020./2021. pravo na stipendije Grada Kaštela ostvarilo je 25 učenika prema uspjehu i 27 učenika prema socijalnom statusu, a 78 stipendija dodijeljeno je studentima prema uspjehu dok ih je 15 studenata dobilo prema socijalnom statusu.

Učeničke stipendije iznose 500 kuna mjesečno, a studentske 1 000 kuna mjesečno za 10 mjeseci u godini što je ukupno 1,15 milijuna kuna proračunskih sredstava.

– Ove godine smo povećali broj stipendija i iznos sredstava s obzirom da su prethodnih godina učenici dobivali 400, a studenti 800 kuna. Uzimajući u obzir situaciju s pandemijom, odlučili smo dodatno nagraditi najuspješnije mlade ljude u našem gradu jer oni su naša budućnost. Riječ je o stvarno vrijednim učenicima i studentima za koje se nadam da će uspješno nastaviti i dalje, a Grad će ih sa zadovoljstvom pratiti – istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik Denis Ivanović.

Studentima i učenicima zaostale stipendije od 1. rujna, bit će isplaćene idućih dana, a stipendije će primati zaključno sa završetkom akademske i školske godine, do 30. lipnja.