Početna Hrvatska SEOSKA OLIMPIJADA I BIKIJADA: U Radošiću 15 borbi, pučka natjecanja i domaće...

SEOSKA OLIMPIJADA I BIKIJADA: U Radošiću 15 borbi, pučka natjecanja i domaće delicije

228
UDIO

Ove se godine, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, održava 29. po redu Seoska olimpijada i borba bikova na terenima Bik Commerca d.o.o. u Radošiću. Zakazana je za nedjelju, 13. lipnja, s početkom u 11 sati.

– Na programu je petnaest (15) vrhunskih borbi najboljih i najjačih bikova iz Dicma, Kladnjica , Šestanovca i drugih područja Dalmacije uz stare i nezaboravljene športske discipline, kao što su skok u dalj s mjesta, potezanje klipa, obaranje ruku i druga pučka natjecanja – najavljuju organizatori.

Dodaju da će tijekom druženja na Olimpijadi u Radošiću posjetitelji moći pratiti na velikom led ekranu nogometnu utakmicu Europskog prvenstva u kojoj Vatreni igraju protiv Engleske.

– Uz brojne goste po najavama mnogih na Olimpijadu se očekuje dolazak najboljeg Hajdukovca Marka Livaje koji će bodriti brata uzgajivača bikova, ali i Vatrene u srazu s Englezima – ističu organizatori.

Kažu da se sprema i bogata gastronomska ponuda.

– Neće nedostajati ni bogata gastronomska ponuda domaćih delicija, janjetina, sir, pršut,  odojak, uštipci – navode.

Radošić je od samog centra Splita udaljen 25 km, od Šibenika 30 km te 7 km od autoceste na izlazu u Prgometu. Parking je osiguran za sva vozila, a tereni su kompletno infrastrukturno opremljeni za jednodnevne izlete.

– Ove nedjelje neka vaša adresa zabave i odmora bude eko-etno selo Škopljanci – Radošić, zaštićena ruralna cjelina pri konzervatorskom odjelu – poručuju.

izvor: dalmatinskiportal.hr