Početna Svijet Čovjekov najbolji prijatelj: pas već danima leži ispred bolnice u susjednoj državi,...

Čovjekov najbolji prijatelj: pas već danima leži ispred bolnice u susjednoj državi, čeka kada će njegov vlasnik izaći s liječenja

737
UDIO

Među mnogim divnim osobinama koje imaju psi, vjernost je svakako jedan od njih. Pokazuje to, po tko zna koji put, svježi primjer slučaja kada se pas ne odvaja svog vlasnika. Nije mu teško danima ležati ispred bolnice, čekajući da se pojavi onaj kojeg voli, piše Jutarnji list. 

Priča je to koja dolazi iz Crne Gore. Ispred bolnice Danilo na Cetinju već danima leži jedan čupavac. Ne miče se. Najprije zaposlenicima bolnice nije bilo jasno što pas tu radi, pa su ga pokušali navesti da ode. Mislili su da je pas jednostavno došao do bolnice jer mu se iz nekog razloga tamo sviđa biti. No, nakon kratkog vremena shvatili su kako to nije slučaj. Njegovo ponašanje pokazalo im je kako se negdje u bolnici trenutno nalazi vlasnik, kojeg pas čeka.

Nije ga briga za hranu ni zabavu – on je došao do bolnice s ciljem, a to je da pričeka da njegov čovjek izađe i da se zajedno vrate doma. Premda se ne zna kome točno pripada, pas leži ispred dijela bolnice koji je namijenjen pacijentima koji su tamo zbog zaraze koronavirusom. Zbog toga mnogi smatraju kako je čovjek smješten tamo.

Svi se nadaju kako će oporaviti te će ovaj dvojac opet biti zajedno.