Početna Hrvatska Kaštela, izbori – Dvije uspješne žene na Mostovoj listi za Kaštel Stari

Kaštela, izbori – Dvije uspješne žene na Mostovoj listi za Kaštel Stari

322
UDIO

Most je odlučio po prvi put na izborima za vijećnike mjesnog odbora Kaštel Stari izaći sa listom koja se sastoji od sedam članova i nezavisnih kandidata za vijećnike. Na listi su zastupljeni mladi, mlade obitelji, poslovni ljudi, medicinari i umirovljenici.

Nositeljica liste je poznata županijska i gradska vijećnica Mosta, mr.sc. Milija Baldić Lukšić. Ova rođena Kaštelanka  godinama se već bori za interese Kaštela, posebno svog mjesta Kaštel Starog, a sad je odlučila svojim sumještanima biti još više na raspolaganju i usluzi.

Milija Baldić Lukšić po struci je doktorica stomatologije s dugogodišnjim stažem u trogirskoj ordinaciji, a članica je bratovštine Svetog Felicija.

Druga na listi Mostovih kandidata za Vijećnike Mjesnog odbora Kaštel Starog  poznata je poduzetnica iz područja turizma i hotelijerstva mr.sc. Silvia Jelavić Šako. Po struci je diplomirana ekonomistica s područja turizma i nositeljica međunarodnog Wifi certifikata iz Beča u području obrazovanja odraslih te jedna od utemeljitelja studija hotelskog menadžmenta Visoke škole Aspira, savjetnica za investicije u hotelijerstvu brojnih domaćih i međunarodnih grupacija.

Silvia je također rođena Kaštelanka, a u Kaštel Starom je odrasla i završila osnovnu školu poslije koje završava glazbenu školu i gimnaziju u Splitu, a Fakultet za turizam u Dubrovniku te poslijediplomski studij u Zagrebu. Godinama je u vrhu hotelijerstva kao voditeljica poznatih hotela Atrium i Park u Splitu te hotela Dubrovnik u Zagrebu.

Ove dvije školovane, snažne i povrh svega sposobne žene vjeruju da mogu rješiti mnoge, do sada nagomilane probleme žitelja Kaštel Starog.

Istaknut ćemo samo glavne ciljeve liste Mosta u mjesnom odboru Kaštel Stari:

Slušati probleme građana na tjednoj bazi, raditi bazu podataka i prijedloge rješenja

– Protokolirati zahtjeve i prijedloge građana prema gradskom poglavarstvu grada Kaštela

– Predlagati programe za unapređenje svakodnevnog života svih skupina građana (djece, umirovljenika, mladih majki, studenata, invalida, osoba s poteškoćama u razvoju, poslovnih ljudi)

– Poboljšati standard zdravstvene zaštite
– Komunicirati s koncesionarom novoizgrađene lučice oko transparentnog poslovanja, organizacije i pravila ponašanja u svrhu dobrog gospodarenja lučicom na korist svih građana i gostiju

– Vratiti staru peškariju i osigurati dvosmjernu ulicu na Kamberovom Šetalištu

– Izvidjeti mogućnost stvaranja ugibališta (gradnje nove prikladnije invalidske rampe ispred Ribole i Ljekarne kako bi mame s malom djecom mogle osigurati brzo preuzimanje lijekova)

– Predlagati projekte za financiranje iz EU fondova (obnova i popločanje Brca kao najreprezentativnijeg trga Kaštel Starog)

– Osiguranje logistike za sportske ribolovce

– Predlagati ideje za nove kreativne programe za edukaciju djece i mladih

IZVOR: dalmacijanews.hr