Početna Zanimljivosti Kako se zabaviti za vrijeme blagdana ako vam postane dosadno?

Kako se zabaviti za vrijeme blagdana ako vam postane dosadno?

79
UDIO
Foto: Pixabay

Doba blagdana donosi nam priliku provesti vrijeme s obitelji, kao i uživati u blagdanskim poslasticama. No, ako volite živjeti aktivno, tih dana moglo bi vam postati dosadno…

Blagdansko vrijeme definitivno ima svoju draž, pogotovo ako se radi o posljednjem tjednu kalendarske godine, s Božićem i Novom godinom kao najvažnijim datumima.

Tada mnogi u Hrvatskoj sjedaju u svoje automobile i odlaze u rodni kraj, kako bi vrijeme proveli s obitelji, a osim božićnog drvca i pšenice tamo ih još dočeka pregršt kolača, kao i ostalih blagdanskih delicija kojima se bez suzdržavanja prepuštamo.

No, blagdanski dani poznati su i po tome što je mnogo toga zatvoreno, a ljudi se drže svojih kuća i malo toga zabavno dostupno je izvan naših domova.

Zbog toga su za mnoge u Hrvatskoj blagdanski dani samo u početnima danima zanimljivi, dok nadoknađuju izgubljeno vrijeme s drugim članovima obitelji. No, zatim postanu prilično dosadni, zbog čega je u vrijeme Božića važno pronaći pravu zanimaciju, kako bi vrijeme brže prošlo.

Prepuštanje tradiciji

Ako ste vjernik koji redovito posjećuje svoju crkvu, tada vam svakako neće biti dosadno u vrijeme Božića, jer puno je organiziranih događanja.

Neka od najvažnijih svakako su Polnoćka i božićna Sveta misa, na kojima je atmosfera još bolja nego na uobičajenim nedjeljnim Svetim misama pa u njima svakako vrijedi sudjelovati.

Božićnom duhu možete se u potpunosti prepustiti čak i ako niste vjernik. Izrađivanje ukrasa za božićno drvce ili pjevanje božićnih pjesama mogu biti odlični za kraćenje vremena, a ako imate sklonosti povremeno se naći u kuhinji, možete se uključiti u kuhanje božićnih specijaliteta ili pečenje kolača. Čak i ako ne znate s hranom, potreba za pranjem suđa uvijek postoji.

Igranje igara i gledanje filmova

Istina je da za Božić sportski tereni u Europi miruju, no već sljedeći dan nogomet se vraća u svom punom sjaju, kada igrači izlaze na teren u Premiershipu, u sklopu svima poznatog Boxing Day programa utakmica.

Zbog toga vrijeme možete kratiti proučavajući što tih dana nude online kladionice, a zatim i uživati u bezbroj dostupnih nogometnih prijenosa, putem kablovske televizije ili aplikacija za klađenje.

Naravno, igrati možete i one igre koje ne uključuju novac, poput video igara koje mogu biti vrlo zabavan način kraćenja vremena u doba blagdana, pogotovo ako okupite više zainteresiranih igrača. Bilo da se radi o simulaciji nogometa, nekakvoj avanturi ili vožnji trkaćih automobila, zabava će trajati satima i uzbuđenja neće nedostajati.

Božić je i vrijeme kao stvoreno za gledanje filmova, kojih je pregršt na svakom kanalu kojeg upalite na televizoru, a još bolji izbor naći ćete na internetskim streaming servisima, vrlo popularnima u Hrvatskoj

No, zapravo nije nužno da blagdansko vrijeme provedete u vlastita četiri zida. Možda na snijeg i bijeli Božić čekamo više od 15 godina, no šetnja na svježem zraku svejedno će vam goditi, a ako postoji i neko klizalište u vašoj blizini, tada će zimska idila biti potpuna.

U svakom slučaju, blagdansko doba ne mora se pretvoriti u prejedanje iz dosade i gledanje televizijskog programa koji vam uopće nije zanimljiv. Dapače, uz malo inicijative i kreativnosti Božić može biti izuzetno zabavan pa se svakako potrudite da ovaj završetak kalendarske godine za vas ne bude monoton, kakav je znao ponekad biti u prošlosti.