Početna Kaštela Frzelini pobjednici “Mašokarića 2022”

Frzelini pobjednici “Mašokarića 2022”

435
UDIO

Već tradicionalno na blagdan Svetog Stjepana u Kaštel Sućurcu organizira se Mašokarić. U organizaciji OMK Adria ova manifestacija odvija se već 18 godina. U 15 sati krenula je utrka karića, kojoj je prethodilo zagrijavanje i isprobavanje taktike koja je za ovu utrku itekako potrebna. Na Mašokarić se ove godine prijavilo  10 ekipa a trebalo je odvoziti etapu od Kule na Glavici, preko rive i Gojače pa ponovno natrag do Kule.
– Ove godine prijavilo se 10 ekipa, start ide tako da su oni koji su se prijavili prvi idu prvi, a svi ostali kako se prijavjuju startaju iza. Nagrada je kao i svih godina do sada treće mjesto 10 tisuća, druga nagrada 20 tisuća, a prva nagrada 100 tisuća, naravno, lipa te pehar i medalje.
Ove godine kao sponzor nas prati pivovara Kraft koja daruje pivo znakovitog naziva Karet.  U ime kluba i svoje osobno ime im se zahvaljujem, kazao je Tonći Šiškov Zagor organizator i osnivač OMK Adria.
Spomenutu etapu koja traje neke tri i pol minute najbrže je odvozila ekipa Frzelin iz Kaštel Kambelovca u sastavu Luka Žuljević i Marin Kapetanović, koji su već dobro poznati ljubiteljima Mašokarića. Drugo mjesto osvojila je ekipa Split 3 , Matko i Miljenko Polić, a treći su bili Marko Lemac i Mario Špar iz HPD Kozjak.
– Utrka je zahtjevna ali teže je onome ko gura nego onome na kormilu. Pripremali smo se tako šta smo jučer jeli puno kiselog kupusa i pili crnog vina, što nam je dalo snagu , kroz smijeh priča Marin, a Luka nadodaje kako većeras prave feštu u Kambelovcu i proslavljaju osvojeno prvo mjesto.