Početna Kaštela Građani i Grad zajedno kreiraju Proračun

Građani i Grad zajedno kreiraju Proračun

209
UDIO

Uloga jedinice lokalne samouprave između ostaloga je i osigurati preduvjete za ostvarenje različitih potreba svojih sugrađanki i sugrađana. Želja Grada Kaštela je u proces izrade i donošenja Proračuna za iduću kalendarsku godinu, uključiti što je moguće veći broj zainteresiranih građana.

Stoga, pozivamo sve Kaštelanke i Kaštelane da se konstruktivnim prijedlozima uključe u proces donošenja Proračuna Grada Kaštela za narednu kalendarsku godinu.

Svoje prijedloge možete slati do 15. listopada tekuće godine. Napominjemo kako se nepotpuni i anonimni obrasci neće uzeti u razmatranje.

Koje projekte građani mogu predložiti?

Male komunalne akcije uređenja objekta komunalne infrastrukture.

Tko može predlagati male komunalne akcije?

Građani s administrativnog područja Grada Kaštela.

Što su male komunalne akcije?

Male komunalne akcije su aktivnosti koje se provode na područjima mjesnih odbora s ciljem podizanja kvalitete življenja građana odnosno poboljšanja komunalnog standarda i ujednačavanja standarda opremljenosti mjesnih odbora.

O svim prikupljenim prijedlozima malih komunalnih akcija, na zajedničkom sastanku, raspravljaju predstavnik mjesnih odbora, predstavnik komunalnog poduzeća te predstavnici nadležnih odjela Grada Kaštela, a odluku donose većinom glasova svih predstavnika.

Na koji način se mogu predlagati male komunalne akcije?

Osobno – preuzeti, ispuniti i dostaviti obrazac u pisarnicu u prizemlju zgrade gradske uprave Grada Kaštela, Braće Radić 1, 21212 Kaštel Sućurac

Poštom  – preuzeti, ispuniti i poslati obrazac na adresu Grad Kaštela, Braće Radić 1, 21212 Kaštel Sućurac s naznakom „Participativno budžetiranje“

Putem E-MAILa – preuzeti, ispuniti i poslati obrazac na službenu e-mail adresu projekta: pisarnica@kastela.hr

Putem online obrasca dostupnog na sljedećoj poveznici: Participativno budžetiranje

Detalje pročitajte u brošuri „Lipa su moja Kaštela“!

Predviđeni budžet u Proračunu Grada Kaštela za 2024. g. za realizaciju odabranih malih komunalnih akcija je 300.000,00 eura.

Obrazac-Kaštela-parcipativno budžetiranje

Lipa su moja Kaštela