Početna Hrvatska Stižu promjenjiviji dani s pljuskovima, ali ljeto još nije gotovo. Meteorolog: ‘Već...

Stižu promjenjiviji dani s pljuskovima, ali ljeto još nije gotovo. Meteorolog: ‘Već od subote opet toplije’

241
UDIO
Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Slijede u većini Hrvatske promjenjiviji, nestabilniji i manje topli dani od prošlih, uz povremenu mjestimičnu kišu, pa i u obliku lokalno jačih pljuskova s grmljavinom.

Meteorolog Krunoslav Mikec za HRT navodi kako će u prvom dijelu četvrtka na istoku Hrvatske još većinom biti sunčano. Prema sredini dana porast naoblake, a poslijepodne ponegdje kiša i grmljavina, moguće i jači pljuskovi. Zapuhat će sjeverozapadni vjetar, a temperatura će danju porasti do vrijednost između 26 i 29 °C.

U središnjoj Hrvatskoj najviša temperatura od 24 do 26 °C, a jutarnja između 14 i 17 °C. Bit će promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, od sredine dana ponegdje s kišom, a mogući su lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Mjestimice će popodne biti sjevernog vjetra.

Sjeverni vjetar zapuhat će i u gorskim krajevima, na sjevernom Jadranu i prolazno jaka bura, ali prije njih još jugo i jugozapadnjak. Uz promjenjivu naoblaku poslijepodne ponegdje pljuskovi, a moguće je i lokalno nevrijeme. Danju malo manje toplo nego u srijedu s temperaturom zraka između 22 i 25 °C u gorju te od 26 do 28 °C na moru.

U unutrašnjosti Dalmacije i na srednjem Jadranu između 26 i 30 °C. Malo kiše ili lokalnih neverina može ponegdje biti već prijepodne, a prema kraju dana uglavnom na sjeveru područja. Jugo i jugozapadnjak okrenut će na buru i sjeverozapadnjak, uz malo i umjereno valovito more.

Podjednako i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će uz promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima samo mjestimice biti pljuskova s gmrljavinom ili malo kiše. Temperatura zraka danju od 27 do 30 °C.”

“U nastavku tjedna u kopnenom području dosta sunca, od subote ponovno i toplije, a u nedjelju će zapuhati i jugozapadni vjetar. Međutim, neće biti potpuno stabilno pa svaki dan mjestimice može biti pljuskova ili slabe kiše, ponajprije u gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Istre.

Na Jadranu uglavnom suho, sunčano i vrlo toplo, u petak mjestimice s burom, a za vikend sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Malo kiše može pasti samo rijetko, većinom na sjevernom Jadranu.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.