Početna Kaštela Gradonačelnik u razgovoru sa građanima Rudina

Gradonačelnik u razgovoru sa građanima Rudina

214
UDIO

Sinoć je gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović posjetio Rudine kako bi u razgovoru s građanima ovog dijela Kaštela saznao njihove probleme. Ovo je prvi od devet posjeta koji će gradonačelnik obaviti kroz ovaj i idući tjedan, u cilju poboljšanja života građana Kaštela.
– Okupili smo se večeras kako bi čuli što vas najviše tišti, te što mi kao Gradska uprava možemo učiniti. Znam da je vaše goruće pitanje projekt vode i kanalizacije, pa vas odmah mogu izvijestiti kako će “B paket” aglomeracije, koji obuhvaća Rudine, Radun i Kaštel Lukšić poviše magistrale krenuti s radovima iduće godine. Projekt je trebao krenuti ove jeseni ali u razgovoru sa Vodovodom, koji je izvođač radova, prebačen je na iduću godinu zbog povečanja cijena.To je jedan kompleksan projekt  čija sredstva idu iz EU fondova, tako da se moramo malo strpiti. Još jedna stvar koju sam vidioje da postoji puno kućanstava koja nisu obuhvačena projektom aglomeracije, to su one  građevine koje su legalizirane u poljoprivrednoj zoni.Taj problem čemo rješavati u hodu- kazao je na samom početku gradonačelnik Ivanović.
Osim problema aglomeracije građani Rudina su se potužili na lošu prometnu povezanost, te na nedostatak uspornika na prometnicama, pogotovo pored dječjeg igrališta.
– Što se tiče prometne povezanosti s Rudinama, moram reći kako se slažem s vama, te vam mogu reći kako smo jučer imali sastanak s Prometom te smo spomenuli ovu problematiku. Dogovor je bio da sagledamo problem pa u narednih par dana nađemo rješenje. A što se tiče uspornika, kad god nam građani jave da negdje treba postaviti uspornik mi napravimo elaborat, pošaljemo na suglasnost policiji, a kad oni daju odobrenje mi krećemo u realizaciju – pojasnio je gradonačelnik.
Građani su, također, spomenuli lošu internetsku vezu, slabo čišćenje potoka zbog kojih dolazi do plavljenja stambenih objekata, nedostatak škole i vrtića.
– Svjestan sam da je ovo jedno veliko naselje koje se u zadnjih par godina jako naselilo i najveći problem je voda i kanalizacija. Pokušat ćemo učiniti što god je u našoj moći kako bi ove probleme riješili na zadovoljstvo svih nas – kazao je na samom kraju gradonačelnik Denis Ivanović.
Na sastanku su osim njega sudjelovali proćelnici, direktor Zeleno i modro Alen Lučić te direktor Vlastitog pogona Ivan Čagalj.
Večeras je gradonačelnik u obilasku Raduna, u 18: 30 ispred crkve Kraljice mučenika.