Početna Hrvatska Policija najavila pojačane aktivnosti u prometu za vikend

Policija najavila pojačane aktivnosti u prometu za vikend

276
UDIO

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama policija i tijekom ovog vikenda nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti nadzora cestovnog prometa usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, posebno vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela, a činjenjem kojih se događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama. Aktivnosti će se također usmjeriti i na ponavljače teških prekršaja u prometu tzv. “recidivista“.

U nedjelju, 29. listopada od ponoć do pet sati na prometnicama na području PU splitsko-dalmatinske provest će se akcija „Faktori rizika“.

Pozivaju sve sudionike u prometu na oprez i poštivanje prometnih propisa, kako bi odgovornim ponašanjem u prometu pazili na vlastiti kao i na život ostalih sudionika u prometu.

Prilikom provođenja kontrole prometa, vozačima će se dijeliti promotivni letci „Čuvajte život, vežite pojas“, kojima se upozorava na štetne posljedice nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilima. Naime, prema prikupljenim podacima procjenjuje se da u ovoj godini u prvih devet mjeseci na području Republike Hrvatske oko 40% smrtno stradalih osoba nije koristilo sigurnosni pojas u prometnim nesrećama u osobnim automobilima. Stoga je iznimno važno upozoravati i naglašavati korištenje sigurnosnog pojasa u vozilu.