Početna Kaštela GKK uoči Noći knjige: Komedija “Sve ministrove laži” u Kinu “Sv. Juraj”...

GKK uoči Noći knjige: Komedija “Sve ministrove laži” u Kinu “Sv. Juraj” u Kaštel Sućurcu

48
UDIO

GKK uoči Noći knjige svojim sadašnjim i budućim članovima i korisnicima daruje urnebesnu komediju “Sve ministrove laži” Kazališta Mali Princ iz Omiša. Predstava će se održati u ponedjeljak 22. 4. u 20.30 sati u Kinu “Sv. Juraj” u Kaštel Sućurcu.

“Sve ministrove laži” je komedija situacije u kojoj se mnogo toga događa neočekivano, a glavni sukob priče nastaje potpuno slučajno. Ministar, mladi pisac i oštroumna slobodna žena su i više nego dovoljno za neplanirani ljubavni trokut i niz duhovitih, britkih i komičnih situacija. Predstava sadržava baš sve što izvrsna komedija mora sadržavati: intrigu, ljubavni trokut, prijevare, dvostruke igre i sve ostale situacije koje će gledatelje nasmijati, ali i dirnuti.

Inspiraciju za tekst pronašao je Velimir Pšeničnik Njirić, glumac HNK Mostar u tekstu iz 60-ih godina, dok ga je ravnatelj CZK Petar Buljević kao redatelj osuvremenio i odabrao glazbu.

Miho Dolina je zadužen za svjetlo i ton; Pere Eranović je nacrtao karikature za plakat; scenografiju i kostimografiju osmislila je i izradila I. Giove Župa.
Uloga ministra Lavoslava Medvjeda pripala je Marijanu Grbavcu, uloga pisca Florijana – Mati Tavriću, dok književnicu Sofiju igra dramska umjetnica Ivana Giove Župa.

Ulaz je besplatan, uz napomenu iz Gradske knjižnice Kaštela kako 22. i 23. 4., povodom Noći knjige, godišnji obiteljski upis u Gradsku knjižnicu Kaštela iznosi 10 €.

Više informacija na broj 021 226 001.