Početna Svijet Najbolje turističke destinacije u Africi

Najbolje turističke destinacije u Africi

8186
UDIO

Afrika je drugi najveći kontinent, a po broju stanovnika dolazi nakon Azije. Jedna od teorija tvrdi da je kontitnent dobio ime po plemenu Afri iz Tunisa. Posljednjih desetljeća Afrika doživljava veliki društveni i gospodarski procvat koji vodi i do značajnog razvoja turizma. Najveće turističke vrijednosti koje krije Afrika nalaze se u njezinim netaknutim prirodnim ljepotama i činjenici da predstavlja idealan kontinent za one koji imaju razvijen snažan avanturistički duh.

Izdvajamo sljedeće destinacije koje svakako vrijedi posjetiti već ove godine:

1. Južnoafrička Republika

Južnoafrička Republika nalazi se na jugu afričkog kontinenta i spada među najbogatije i najrazvijenije zemlje u Africi. Ova država predstavlja idealan izbor za sve one koji žele osjetiti čari Afrike, a pri tom nisu skloni pretjeranim avanturama. Razvijeno gospodarstvo i najveća burza na afričkom kontinentu mogu poslužiti i kao dobar motiv poslovnim ljudima koji žele potražiti nove prilike u Africi. Južnoafrička Republika je u posljednje vrijeme odlučila snažnije razvijati i turistički sektor i stoga su putovanja znatno olakšana za strane turiste. Povećan je broj letova sa svih kontinenata te je olakšan postupak dobivanja vize.

Cape Town

2. Bocvana i Ruanda

Iako ne graniče jedna s drugom, ove dvije zemlje valja izdvojiti jer doživljavaju najveći gospodarski rast posljednjih godina. Bocvana je smještena sjeverno od Južnoafričke Republike i poznata je po rudarskoj industriji (posebno po izvozu dijamanata). Iako je u prošlosti imala problema s epidemijom HIV-a, Bocvana bilježi najveći gospodarski rast na svijetu u posljednjih 30 godina. To može zahvaliti vladavini prava i jako niskoj razini korupcije.

Ruanda pripada državama središnje Afrike i u posljednje vrijeme bilježi snažan gospodarski razvoj. Nakon tragičnog genocida krajem 20. stoljeća, političko vodstvo je okrenulo novu stranicu te se orijentiralo na ujedinjenje naroda u zajedničkom cilju da se svima omogući bolji život. Siromaštvo snažno opada iz godine u godinu, a čvrsta vladavina predsjednika Paula Kagame osigurava zaštitu ljudskih prava i poštivanje ugovora nužnih za razvoj gospodarstva.

3. Kenija i Tanzanija

Za sve one koji žele iskusiti čudesnu i netaknutu ljepotu Afrika, Kenija i Tanzanija predstavljaju idealan izbor.  Posjetitelji tih država se mogu susresti sa simbolima Afrike koji su poznati u cijelom svijetu.

Kenija pripada najstarije naseljenim područjima na Zemlji. Gospodarstvo temelje na poljoprivredi i turizmu. Osim izvrsne kave, poznati su i po nacionalnim parkovima i rezervatima, od kojih valja izdvojiti Masai Mara park, jedan od najveći rezervata za divlje životinje. Prije nego posjetite Keniju ili druge afričke zemlje, potrebno je informirati se o vizama.

Tanzanija je država na istočnoj obali Afrike. Najpoznatija je po ekosustavu Serengeti koji se spaja sa kenijskim parkom Masai Mara. Zajedno čine prostor na kojem se događa najveća seoba sisavaca na svijetu, a nazivaju je i „Deseto svjetsko čudo prirode“.  Tanzaniji tek predstoji snažan gospodarski razvoj i smanjenje siromaštva, ali svi oni koji žele iskusiti autentični safari, znaju da je Tanzanija idealna država za to.

Serengeti

4. Maroko i Tunis

Ako niste spremni na jako daleka putovanja, a ipak želite posjetiti Afriku, onda su Tunis i Maroko idealne destinacije za vaš odmor. Obje države se nalaze na sjeveru afričkog kontinenta, na obalama Sredozemnog mora.

Tunis je turistička hit destinacija s prekrasnim plažama i bogatom kulturom starom više od 3000 godina. Značaj dio ove države prekriva pustinja koja pruža prilike za mnoge zanimljive pustolovine. Raznovrsna kuhinja predstavlja spoj mnogih civilizacija i država koje su imale utjecaj na Tunis i njegovu prošlost.

Maroko se nalazi na obalama Atlantskog ocena i Sredozemnog mora. Poznat je po dugim pješčanim plažama i prekrasnim građevinama. Ako znate francuski, moći ćete se sporazumjeti s većinom stanovništva. Od gradova svakako vrijedi posjetiti Casablancu i Marakeš, iako su i ostali gradovi vrijedni pažnje.

Za kraj vam savjetujemo da na jednostavan i povoljan način dobijete fotografiju za vizu koristeći MyPassportPhotos.