Početna Svijet Instagram uvodi veliku promjenu, evo o čemu je riječ

Instagram uvodi veliku promjenu, evo o čemu je riječ

83
UDIO
Foto: Pixabay

Instagram je najavio veliku promjenu. Naime, iz kompanije su priopćili da će se golotinja u porukama zamagliti da bi se zaštitilo tinejdžere. Dio je to kampanje za borbu protiv seksualnih prijevara i zloupotrebe slika.

Seksualno iznuđivanje uključuje nagovaranje osobe da pošalje eksplicitne fotografije na internetu, a zatim slijede prijetnje da će slike biti objavljene osim ako žrtva ne uplati novac ili pruži seksualne usluge.

Instagram je rekao da prevaranti često putem poruka traže nage fotografije, a kako bi se tome suprostavili, najavili su da će uskoro početi testirati značajku koja zamagljuje sve fotografije golotinje, piše Guardian.

– Ova značajka je dizajnirana ne samo kako korisnici ne bi gledali neželjnu golotinju u svojim porukama nego i kako bi korisnike zaštitila od prevaranata – priopćio je Instagram.

Značajka će prema zadanim postavkama biti globalno uključena za tinejdžere mlađe od 18 godina. Odrasli korisnici dobit će obavijest koja ih potiče da je aktiviraju. Slike s golotinjom bit će zamućene s upozorenjem, dajući korisnicima mogućnost da ih vide. Također će dobiti opciju blokiranja pošiljatelja i prijave chata. – prenosi N1.