Početna Nekategorizirano SDP DIPu zakasnio s predajom financijskog izvješća

SDP DIPu zakasnio s predajom financijskog izvješća

966
UDIO

SDP JE predao godišnji financijski izvještaj nadležnim institucijama, no s predajom Državnom izbornom povjerenstvu su zakasnili.
 
U obavijesti poslovnog direktora SDP-a, Dinka Sutona stoji:
 
“U skladu s Uredbom o računovodstvu neprofitnih organizacija, SDP je predao godišnji financijski izvještaj za 2013. godinu Državnom uredu za reviziju i Financijskoj agenciji u zakonom predviđenom roku.
 
U skladu sa Zakonom o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, SDP je predao godišnji financijski izvještaj za 2013. godinu, zajedno s godišnjim programom rada, financijskim planom i izvješćem o donacijama Državnom uredu za reviziju u zakonom predviđenom roku. Sukladno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe pozivajući se na čl.39 financijski izvještaji su objavljeni na web stranici SDPH (www.sdp.hr).
 
Izmjenom i dopunom zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe iz 2013. godine, političke stranke dužne su godišnje financijske izvještaje dostaviti i Državnom izbornom povjerenstvu. Ta zakonska obveza prvi se put primjenjuje ove godine.
 
SDP je godišnji financijski izvještaj za 2013. predao Državnom izbornom povjerenstvu sa zakašnjenjem, u petak 14. ožujka. Do kašnjenja je došlo zbog tehničkog previda odjela računovodstva, a propust je samoinicijativno ispravljen čim je uočen”, priopćeno je iz SDP-a.
 
IZVOR: INDEX.HR