Početna Nekategorizirano Brojne darovane knjige i slikovnice poklonjene Domu za djecu Miljenko i Dobrila

Brojne darovane knjige i slikovnice poklonjene Domu za djecu Miljenko i Dobrila

872
UDIO

Više od tri stotine slikovnica i knjiga prikupljenih u akciji Gradske knjižnice Kaštela, pokrenutoj u povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga, koja je provedena pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”, poklonjeno je u utorak, 18. ožujka Domu za djecu Miljenko i Dobrila u Kaštel Lukšiću.

 
Akcija GKK je na području Kaštela naišla na veliki odaziv, tako da je u šest knjižničnih odjela – u vremenu od 14. do 28. veljače – prikupljen veliki broj knjiga i slikovnica, koje su donosili i odrasli i djeca. 
 
U akciju se uključio i veliki broj nakladnika, među kojima su bili: Neretva d.d. iz Zagreba, Profil-Mozaik, Nova knjiga Rast, Dušević & Kršovnik i Naklada Bošković, te knjižara Skripta iz Kaštel Štafilića. Veliki broj slikovnica, knjiga i lektirnih naslova organizirano su u odjele GKK, uz prigodne programe, donijeli brojni razredi iz svih kaštelanskih osnovnih škola, baš kao i najmlađi – djeca iz svih Dječjih vrtića Kaštela i Čarobnog pianina, te  srednjoškolci iz Srednje škole Braća Radić.
 
-Darovane slikovnice, prikupljene u hvalevrijednoj akciji GKK uvelike će obogatiti sadržaj naše knjižnice i vjerujem kako će naši štićenici uživati čitajući brojne raznovrsne naslove. – rekao je u ime Doma Miljenko i Dobrila predstojnik Toni Maglica, zahvalivši GKK i svima ostalima koji su sudjelovali  u akciji, uručivši pritom ravnateljici GKK Renati Dobrić zahvalnicu i prigodnu sliku s morskim motivom izrađenu od strane vrijednih i nadarenih štićenika Doma Miljenko i Dobrila.
 
– Ovom prilikom GKK upućuje zahvalu svim sugrađanima, od onih najmlađih do najstarijih, koji su darivanjem slikovnica pokazali kako imaju veliko srce. Ovo je bio samo jedan u nizu projekata koje GKK stalno provodi pod geslom “Čitajmo zajedno!”, jer je dokazano kako glasno čitanje djeci još od najranije dobi potiče razvoj govora, pažnje, mašte i kreativnosti, te doprinosi stvaranju znatiželje za čitanje, knjige, te za svijet mašte i realnosti. Inače, ovu priliku smo odmah iskoristili i kako bismo dogovorili daljnju zajedničku suradnju s Domom Miljenko i Dobrila. – istaknula je ravnateljica GKK.
 
Predstavnicama GKK ovom prilikom priključile su se i predstavnice Dječjeg vrtića Čarobni pianino, kao i roditelji i djeca 2C razreda OŠ kneza Mislava, te su svi zajedno, s djelatnicima i štićenicima Doma uživali u prigodnom programu pod naslovom “Kaštelani – i veliki i mali – knjige daruju s velikim osmijehom i velikim srcem”. U sklopu istoga prikazani su kratki filmovi koje su snimili štićenici Doma Miljenko i Dobrila, dok su nazočne pjesmom i plesom razveselila djeca iz 2C razreda OŠ kneza Mislava iz Kaštel Sućurca s učiteljicom Alemkom Carev Rodin,  koji su nastupili i kao izaslanstvo 3. razreda iz iste škole, predvođenog učiteljicom Ljiljanom Sunara.
 
Ovaj volonterski projekt, koji je ove godine po prvi put proveden u Hrvatskoj, pa tako i u Kaštelima, i to u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi!”, za cilj je imao poticanje djece i odraslih na darivanje knjiga ili slikovnica.

{gallery}gkk{/gallery}