Početna Nekategorizirano Angelina u Srebrenici

Angelina u Srebrenici

1003
UDIO
Holivudska glumica u četvrtak je sletjela na Sarajevski aerodrom u pratnji Williama Haguea (53), britanskog ministra vanjskih poslova. U petak ujutro srela se s članovima Predsjedništva BiH. Angelina Jolie (38) i Hague prisustvovali su konferenciji ‘Prevencija seksualnog nasilja u sukobima – osnaživanje uloge sigurnosnih snaga u operacijama podrške mira’, donosi Dnevni avaz.
– Ova je regija prošla kroz užasan rat i za mnoge je međunarodna pomoć stigla prekasno. Znam da vas to boli. Silovanje je jedan od najgorih zločina protiv civila. Vaša misija kao mirovnjaka je da to spriječite. Zaštita tih ljudi zavisit će o vama. Zahvaljujući vama žrtve će moći tražiti pravdu. Nadam se da će vam ovo biti inspiracija kao što je bila i meni – rekla je glumica u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.
Glumica i ministar iz Sarajeva su helikopterom krenuli u Srebrenicu. Sletjeli su nedaleko od Memorijalnog centra Potočari. Tamo je Angie razgovarala s predstavnicama Udruženja ‘Majke Srebrenice’. Razgovor i fotografije postavljene u Spomen-sobi u Potočarima toliko su je dirnuli da je plakala. U Memorijalnom centru položila je vijenac. 
 
IZVOR: 24SATA.HR