Početna Nekategorizirano Barcelona kažnjena zbog dovođenja maloljetnih igrača iz zemalja izvan Europske unije, Halilovićev...

Barcelona kažnjena zbog dovođenja maloljetnih igrača iz zemalja izvan Europske unije, Halilovićev transfer zamrznut

613
UDIO

Vijest o suspenziji sudjelovanja Barcelone u naredna dva prijelazna roka šokirala je nogometnu javnost, a vrlo brzo su na površinu isplivale pojedinosti s kojim igračima je Barcelona prekršila Pravilnik…
 
– Međunarodni transferi dopušteni su samo ako igrač ima 18 godina ili više, no Barcelona je to pravilo prekršila – rekao je novinar katalonskog radija Ernest Macia za BBC Radio 5.
 
Barcelona u svojoj mladoj momčadi ima trojicu igrača iz Južne Koreje, a među njima i 15-godišnjeg Lee Sung Wooa te nekoliko mladih igrača iz Afrike.
 
U tim transferima nije ispunila tri uvjeta koja FIFA traži u slučaju takvih transfera – roditelji moraju s igračem preseliti u drugu državu zbog nenogometnih razloga, ukoliko je igrač između 16 i 18 godina dozvoljen je prelazak unutar Europske unije ili je transfer dozvoljen ukoliko igrač seli u klub koji je 50 kilometara ili manje udaljen od državne granice.
 
Katalonski klub će se svakako žaliti na ovu kaznu, a ako mu žalba ne bude prihvaćena, očekuje se kako će se žaliti Sportskom arbitražnom sudu u Lausannei.
 
Španjolski dnevni list i portal El Mundo Deportivo tvrdi da su nakon FIFA-ine odluke transferi Marc-Andrea ter Stegena i Alena Halilovića zamrznuti.
 
Obojica su, prenosi spomenuti izvor, potpisali ugovore i prije otvaranja prijelaznog roka s katalonskim klubom, no kako je FIFA donijela odluku da se Barcelonu suspendira u naredna dva prijelazna roka, oba su ta transfera pod velikim znakom pitanja.
 
Točnije, El Mundo Deportivo tvrdi da će odluku donijeti ponovno krovna nogometna organizacija, ali tek nakon što Barcelona uloži žalbu i tek nakon saslušanja njene strane priče. Rok za žalbu traje 90 dana.

preuzeto sa slobodnadalmacija.hr