Početna Nekategorizirano Vrdoljak o restrukturiranju Petrokemije

Vrdoljak o restrukturiranju Petrokemije

472
UDIO

ZAGREB – Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak najavio je danas restrukturiranje Petrokemije koje će provesti sadašnji vlasnici s obzirom da nije pristigla nijedna obvezujuća ponuda za privatizaciju te kutinske tvrtke.
U Petrokemiji treba u što kraćem roku definirati program restrukturiranja koji Nadzorni odbor treba prihvatiti i u suradnji s vlasnicima, državom i mirovinskim fondovima, restrukturirati kompaniju, izjavio je Vrdoljak novinarima nakon konferencije na kojoj je objavljen natječaj za istraživanje nafte i plina na Jadranu.
Poručio je kako će će petrokemijska proizvodnja biti očuvana u Hrvatskoj.
“Pred nama je težak period, nije to jednostavno, trebamo naći sredstva za restrukturiranje, ali sam siguran da ćemo uspjeti”, rekao je Vrdoljak.
Na novinarski upit o mogućnosti stečaja Petrokemije, Vrdoljak je kazao da neće biti stečaja Petrokemije.
Vlada je krajem srpnja prošle godine pokrenula postupak odabira strateškog partnera za Petrokemiju, s namjerom da država zadrži najmanje 25 posto plus jednu dionicu. Kao potencijalni strateški partneri za kutinsku tvornicu umjetnih gnojiva spominjani su češki Agrofert, austrijski Borealis i mađarski Nitrogenmuvek, ali na kraju nitko nije podnio obvezujuću ponudu.
 
IZVOR: SEEBIZ.EU