Početna Nekategorizirano Naoružani muškarci zauzeli policijsku postaju u Sloviansku

Naoružani muškarci zauzeli policijsku postaju u Sloviansku

467
UDIO

MOSKVA – Nekoliko naoružaniih muškaraca zauzelo je policijsku postaju u gradu Sloviansku na istoku Ukrajine, rekao je ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov u subotu. “Naoružani muškarci u kamuflažnim uniformama zauzeli su policijsku postaju u Sloviansku. Odgovor će biti vrlo snažan jer postoji razlika između prosvjednika i terorista”, napisao je Avakov na svojoj Facebook stranici.
Proruski prosvjednici drže već gotovo tjedan dana nekoliko javnih zgrada u Donjecku i Lugansku, dva veća grada na istoku Ukrajine. Oni traže pripojenje Rusiji, ili najmanje referendum o većoj regionalnoj autonomiji.
Sloviansk je grad od oko 100.000 stanovnika koji se nalazi u Donjeckoj oblasti, oko 150 kilometara od granice s Rusijom.
Premijer Arsenij Jacenjuk u petak je posjetio Donjeck kako bi pokušao naći rješenje krize. Nije imao izravne kontakte s proruskim prosvjednicima a ocijenio je da bi kriza trebala biti riješena mirnim putem.
“Reći ću to ponovno: oni koji žele dijalog… imat će dijalog i tražit će se rješenje. Oni koji se dižu na oružje, pale zgrade, pucaju na ljude, policiju, teroriziraju, oni će se suočiti s odgovarajućim odgovorom”, dodao je Avakov na Facebook stranici.
 
IZVOR: seebiz.eu