Početna Nekategorizirano Papa Franjo predvodio Cvjetnicu

Papa Franjo predvodio Cvjetnicu

492
UDIO

Papa Franjo predvodio je misu na Cvjetnicu na prepunom trgu sv. Petra. Pozvao je sve da preispitaju svoju savjest tijekom Velikog tjedna. Pitao je okupljene osjećaju li se kao oni koji su izdali Isusa ili oni koji su mu ostali vjerni, piše Večernji list.
Papa nije čitao s papira, a djelovao je i umorno.
– Tko sam ja, tko je svatko od nas, pred Gospodinom. Jesam li Juda koji ga je prodao za 30 novčića? Jesam li Pilat koji se pranjem ruku distancira od svega, ili sebe vidim kao žene i druge osobe koje su pomagali Isusu. Perem li ruke kada dolazi do teškoća? Jesam li kao vojnici koji su vrijeđali Isusa? Jesam li kao oni koji su izabrali spasiti Barabu jer im je takav izbor bio zabavniji? Jesam li onaj koji je zatvorio Isusov grob kako bih sačuvao doktrinu i spriječio izlazak novoga, života. Možda je to pitanje najteže, najsugestivnije. Odnosi se na sve, od svećenika koji ne žele otvoriti Crkvu, do političara koji žele konzervirati stanje – rekao je. Homilija puna pitanja ući će u povijest.
Papine riječi zvučale su vrlo dramatično. Na kraju mise, mladi iz Rio de Janeira predali su križ mladima iz Krakowa gdje će ove godine biti obilježavati Međunarodni dan mladeži.
Papa Franjo je rekao kako će Ivan Pavao II., koji će 27. travnja biti uzdignut na oltar svetaca, postati zaštitnim svecem međunarodnih dana mladeži koje je pokrenuo prije 30 godina.
Nakon toga pozdravio se s kardinalima,a zatim spustio među mlade. Slikao se s njima, a oni su ga grlili i ljubili.
 
IZVOR: 24sata.hr