Početna Nekategorizirano Marina Kaštela prvak Države

Marina Kaštela prvak Države

386
UDIO

OK MLADOST MARINA KAŠTELA – HAOK MLADOST 3:0

Da li ovu vijest staviti u rubriku Kaštela ili Hrvatska? Autor je mišljenja da događaj koji Grad Kaštela, zahvaljujući igraćima tima, trenerima te uveliko i sponzoru gospodinu Jošku Berketu izdiže iznad cijele Hrvatske zaslužuje ipak rubriku Hrvatska.

Dakle:

Napokon je gotovo finale, napokon je službeno, Kaštela su grad prvaka! Odbojkaši Mladosti Marina Kaštela trostruki su šampioni države! Priča je dobila svoj kraj tamo gdje je i počela, u dvorani u Kaštel Starom, pred prekrcanim tribinama koje su od početka pa debelo poslije zadnjeg poena pjesmom, sirenama, bubnjevima nosile svoju momčad.
 
Meč se otvorio vodstvom gostiju, no brzo se ta prednost istopila u izjednačenje. Par izmjena poena te zatim mini-serija „marinaca“ bilo je dovoljno za četiri prednosti na drugom tehničkom time-outu. Od početka se vidjelo da su momci raspoloženi, prikazivali su kvalitetnu odbojku u svim segmentima igre. Prolasci Glaurdića i Andrića bili su nerješiva zagonetka zagrebačkim odbojkašima. Bez ikakve sumnje i dileme, semafor je za nekoliko trenutaka pokazao 1:0 u setovima!
 
Furiozan početak drugog seta odmah je dao do znanja da Kaštelani ne namjeravaju stati sve dok ne osiguraju pehar u svojim rukama (5:1 pa 8:4). Gosti su se u tim momentima totalno pogubili dok s druge strane „marinci“ odrađuju taktički vrhunsku predstavu te stečenu prednost samo povećavaju (16:6). Svi su se kaštelanski odbojkaši zadržavali na servisu po nekoliko poena, gostujuća obrana bila je razbijena, na koncu je zasvijetlilo velikih jedanaest razlike za stavljanje jedne ruke na pehar!
 
Vjerojatno je dio publike u trećoj dionici očekivao totalan pad gostiju iz Zagreba, no on se nije dogodio. Ulažu „mladostaši“ zadnje atome snage, znaju da je titula daleko, ali je u nekom ludom scenariju ipak dostižna. Takvo zalaganje u kombinaciji s konstantno dobrom igrom Kaštelana donijelo je najnapetiji set dosad (8:7 pa 16:15).
 
Prva prednost vrijedna spomena događa se na tri servisa kapetana Skočića (21:17), sad su već svi na nogama, takva prednost u ovakvoj utakmici se ne ispušta! Nekako simbolično set završava na servis Andrića, možda i MVP-a ovog finala, krcate tribine su u transu, pale se bengalke, a u gotovo zaglušujućoj galami odjekuje tek „šampioni, šampioni“!
 
OK Mladost Marina Kaštela – HAOK Mladost 3:0 (25:21, 25:14, 25:19)
 
OK Mladost Marina Kaštela: Giljanović, Colić, Glaurdić, Močić, Andrić, Skočić, Pervan, Šarčević, Ščerbakov, Šestan, Corsini, Stanić.
 
HAOK Mladost: Bogdanović, Martinko, Sedlaček, Mrakužić, Strahija, Vujović, Šmitlehner, Tomić, Zimakijević, Zelenika, Rendić, Orešković.
 
Suci: Bojan Brlas (Rijeka) i Vedran Juravić (Zadar)
 
IZVOR: SLOBODNADALMACIJA.HR