Početna Nekategorizirano Sprovedena istraga o ‘chemtrailsima’

Sprovedena istraga o ‘chemtrailsima’

447
UDIO

Švedski zastupnik Jan Lindholm iz Stranke zelenih je prije dvije godine zatražio pokretanje službene istrage o ‘chemtrailsima’, potaknut brojnim pozivima koje je dobivao proteklih osam godina od zabrinutih Šveđana.
 
Lindholm je za Local.se ispričao kako su ga zvali mnogi Šveđani zabrinuti da zrakoplovi ispuštaju otrovne plinove, te da mu na neka pitanja nije bilo lako odgovoriti. Umoran od uvijek istih pitanja, odlučio je od Švedske agencije za civilno zrakoplovstvo zatražiti odgovore, a potom je – nezadovoljan informacijama koje su mu dali – zatražio pokretanje službene istrage od parlamentarne istražne službe Riksdagens Utredningstjänst (RUT). 
 
“Oni su to proučavali, možda nekoliko sati, ne znam, i uspjeli su mi dati jasan odgovor. Sada, ako me tko što pita, mogu dati odgovor”, kazao je Lindholm. “Sada odgovaram da koliko ja znam – a vidio sam radove ozbiljnih znanstvenika – chemtrailsi vjerojatno ne postoje, i vjerojatno ne mogu postojati”, kazao je Lindholm za Local.se. 
 
Iako se spomenuta istraga dogodila krajem 2012. godine, u Švedskoj je vijest o njoj objavljena tek prošlog tjedna. 
 
Lindholm, koji se opisuje kao “starac aktivne znatiželje”, odbacio je tvrdnje nekih da je studija bila trošenje vremena. “Kao osoba koju su izabrali, moja je dužnost da slušam. Ne mogu ignorirati ljude, moram im probati dati odgovore”, kazao je ovaj zastupnik. 
 
IZVOR: M.P./Local.se